Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko 'negatief verrast' door straf Verstappen: "Het was notabene in een persconferentie!"

Max Verstappen zal binnenkort een taakstraf moeten gaan uitvoeren voor de FIA naar aanleiding van het gebruik van een scheldwoord in de persconferentie van donderdag. Helmut Marko begrijpt hier helemaal niets van en is zelfs 'negatief verrast' dat je hier een straf voor kunt krijgen.

Verstappen Marko Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een beetje een vreemde gang van zaken tussen de twee vrije trainingen op de vrijdag in Singapore. Na afloop van de eerste vrije training kwam daar plots het bericht dat Max Verstappen zich moest melden voor een 'overtreding' begaan op donderdag. De Nederlander gebruikte tijdens de persconferentie een aantal scheldwoorden en hier wilden de stewards Verstappen wel eens over spreken.

Echter de grootste verbazing moest nog komen, want Verstappen kreeg geen boete, maar een taakstraf van de stewards. De Nederlander zal binnenkort 'community service' moeten uitvoeren. Hij was het daar zelf alles behalve mee eens en wilde haast niet antwoorden in de persconferentie na de kwalificatie. Ook Helmut Marko begrijpt niets van deze 'straf'.

"We zijn ook negatief verrast met deze straf," zo vertelt Marko bij ORF. "Vooral omdat dit schijnbaar een officiële straf is. Dit is een emotionele sport en dit was notabene in een persconferentie. Maar in de Engelse spreektaal, vooral die gebruikt wordt in de racewereld, heeft het (het woord dat Verstappen gebruikte) een totaal andere betekenis."

Volgens Marko is het ook niet gek dat coureurs als Verstappen dit soort woorden snel leren. Volgens de Oostenrijker ligt dat aan twee dingen: "Niet iedereen spreekt Engels als moedertaal. En als ze jong zijn, zo rond 16, 17 jaar, dan komen ze vaak bij een Engels team. Dit woord wordt dan vaak gebruikt en zij (de coureurs red.) weten dan vaak niet wat het voor de buitenwereld betekend."

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Achtervleugel McLaren FIA reageert op controversiële McLaren-achtervleugel: "Diskwalificatie niet gepast"