Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Marko onthult belangrijke reden voor 'sterke simraceaanbeveling' Verstappen

Er was na afloop van de Grand Prix van Hongarije een hoop te doen om de nachtelijke avonturen van Max Verstappen. Het dwong Red Bull er toe om Verstappen 'sterk te adviseren' dit niet meer te doen. Helmut Marko verklaart nu waarom het team tot deze beslissing is gekomen.

Verstappen Marko Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Geen nachtelijke simrace avonturen meer voor Max Verstappen. Althans, als het aan Red Bull ligt. Dat maakte Helmut Marko afgelopen week bekend, nadat er eerder in Hongarije een hoop ophef was ontstaan rondom de nachtrust van Verstappen. Volgens de Oostenrijker is er een vrij simpele verklaring voor het feit dat het team dit opdringt bij de Nederlander.

"Als een race niet loopt zoals je wilt en je bijvoorbeeld op de vijfde plaats eindigt, dan moet je dit soort dingen vermijden," zo verklaart Marko bij Sky DE. "En we weten dat simracen zijn grootste hobby is. Het was ook niet de bedoeling dat hij een deel in die race zou rijden, tot een teamgenoot moest opgeven."

Toch wil Marko dat dit niet nog een keer gebeurd en dat heeft hij ook afgesproken met Verstappen: "We hebben afgesproken dat hij in de toekomst niet meer tot ver na 00:00 uur zal rijden, ook al heeft hij een heel ander levensritme. Maar toch, je moet dit soort dingen vermijden die begrijpelijkerwijs in het openbaar worden aangevallen."

Dan blijft de vraag nog hangen, is het echt een verbod vanuit Red Bull? Zo liet Helmut Marko het wel doorschemeren eerder deze week, maar dat werd vervolgens ontkent door Verstappen zelf. Ook de Oostenrijker komt nu deels terug op zijn eigen woorden: "Het is een zeer sterke aanbeveling."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van België 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje