Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Marko onthult wat Verstappen mankeerde in Grand Prix VS

Max Verstappen wist een week geleden de Grand Prix van de Verenigde Staten te winnen. Enkele dagen later riep Helmut Marko dat de Nederlander ziek zou zijn geweest tijdens de race en de Oostenrijker onthult nu wat de klachten van Verstappen waren.

Verstappen Marko USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

De Grand Prix in Austin werd gewonnen door Max Verstappen. De Nederlander wist in de laatste fase van de wedstrijd een jagende Lewis Hamilton achter zich te houden en zo zijn achtste overwinning van het seizoen veilig te stellen. De Nederlander leek in bloedvorm, maar Red Bull-adviseur Helmut Marko beweerde naderhand het tegenovergestelde.

Volgens de Oostenrijker was Verstappen ziek tijdens de race en hij maakt nu bekend met wat voor klachten de Red Bull-coureur kampte tijdens de Grand Prix. "Hij was gewoon verkouden, dat bestaat zelfs in coronatijd nog, en dat maakte hem een beetje zwakjes", vertelt Marko tegenover Sport1. "Alleen in het begin van de race voelde hij zich niet echt fit, maar hij dronk veel in de cockpit en dat maakte het wat beter."

De adviseur van Red Bull verklaarde eerder nog dat het even zwart werd voor de ogen van Verstappen, maar zegt nu dat het allemaal wel mee viel. "Er was nooit echt risico voor hem. Integendeel: de snelheid die hij in de race liet zien, was uniek. Maar dat niet alleen: het overzicht dat hij in elke fase van de Grand Prix had, was ook verbazingwekkend", aldus de Oostenrijker.

"Zo kon hij er tijdens de race nog op wijzen dat dit het juiste moment zou zijn om teamgenoot Sergio Perez tactisch in te zetten. Dit is gewoonlijk de taak van de engineers in de pits", concludeert Marko. De Red Bull-man doelt hiermee op het moment dat Verstappen op de radio aan zijn team vroeg of ze Hamilton konden dwingen om een stop te maken door Perez naar binnen te halen.

Ook interessant:

Verstappen gaat nu het verschil maken met Hamilton

Kan Max Verstappen ook in Mexico, of beter gezegd Maxico, schitteren? In de nieuwste RacingNews365-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de kansen van de Red Bull-coureur. En krijgt Lewis Hamilton weer een gridstraf. Beluister de nieuwste podcast hieronder!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen