Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Marko onthult wat Verstappen mankeerde in Grand Prix VS

Max Verstappen wist een week geleden de Grand Prix van de Verenigde Staten te winnen. Enkele dagen later riep Helmut Marko dat de Nederlander ziek zou zijn geweest tijdens de race en de Oostenrijker onthult nu wat de klachten van Verstappen waren.

Verstappen Marko USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

De Grand Prix in Austin werd gewonnen door Max Verstappen. De Nederlander wist in de laatste fase van de wedstrijd een jagende Lewis Hamilton achter zich te houden en zo zijn achtste overwinning van het seizoen veilig te stellen. De Nederlander leek in bloedvorm, maar Red Bull-adviseur Helmut Marko beweerde naderhand het tegenovergestelde.

Volgens de Oostenrijker was Verstappen ziek tijdens de race en hij maakt nu bekend met wat voor klachten de Red Bull-coureur kampte tijdens de Grand Prix. "Hij was gewoon verkouden, dat bestaat zelfs in coronatijd nog, en dat maakte hem een beetje zwakjes", vertelt Marko tegenover Sport1. "Alleen in het begin van de race voelde hij zich niet echt fit, maar hij dronk veel in de cockpit en dat maakte het wat beter."

De adviseur van Red Bull verklaarde eerder nog dat het even zwart werd voor de ogen van Verstappen, maar zegt nu dat het allemaal wel mee viel. "Er was nooit echt risico voor hem. Integendeel: de snelheid die hij in de race liet zien, was uniek. Maar dat niet alleen: het overzicht dat hij in elke fase van de Grand Prix had, was ook verbazingwekkend", aldus de Oostenrijker.

"Zo kon hij er tijdens de race nog op wijzen dat dit het juiste moment zou zijn om teamgenoot Sergio Perez tactisch in te zetten. Dit is gewoonlijk de taak van de engineers in de pits", concludeert Marko. De Red Bull-man doelt hiermee op het moment dat Verstappen op de radio aan zijn team vroeg of ze Hamilton konden dwingen om een stop te maken door Perez naar binnen te halen.

Ook interessant:

Verstappen gaat nu het verschil maken met Hamilton

Kan Max Verstappen ook in Mexico, of beter gezegd Maxico, schitteren? In de nieuwste RacingNews365-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de kansen van de Red Bull-coureur. En krijgt Lewis Hamilton weer een gridstraf. Beluister de nieuwste podcast hieronder!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade