Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko reageert op mogelijke Mercedes-overstap samen met Verstappen en Newey

Adrian Newey vertrekt begin 2025 bij Red Bull Racing. Wat heeft dat voor gevolgen voor Max Verstappen en Helmut Marko? De Red Bull-adviseur gaat in op de situatie van de twee.

Verstappen Miami race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Blijft Max Verstappen bij Red Bull Racing rijden? De Nederlander heeft nog niet duidelijk uitgesproken of hij daadwerkelijk bij het team blijft in 2025. "Op dit moment kan ik zeggen dat ik bij Red Bull wil blijven, want ik geloof in dit project en alle betrokkenen. Uiteindelijk weet je in de sport en het leven niet wat er in de toekomst gaat gebeuren", zo vertelde Verstappen in Miami tegenover onder meer RacingNews365.

De baas van Red Bull, Oliver Mintzlaff, zei in datzelfde weekend dat hij er '1.000 procent zeker van is' dat Verstappen in 2025 voor Red Bull rijdt. Helmut Marko reageert nu op de woorden van Mintzlaff. "Zolang je hem een auto geeft waar hij mee kan winnen, kun je daar op rekenen", zo zegt Marko tegenover oe24.

Maar hoe zit dat dan in 2026, als de regels flink op de schop gaan en de rangorde in de koningsklasse van de autosport best wel eens kan veranderen? "Dat zal zeker een keerpunt zijn." Als er aan Marko wordt gevraagd of hij uitsluit dat Verstappen zijn voelsprieten uitzet, valt hij in herhaling. "Max wil rijden waar hij de beste kans heeft om te winnen en dat is op dit moment Red Bull."

Dan legt de journalist van de Oostenrijkse krant Marko het gerucht voor dat hij samen met Verstappen en Adrian Newey naar Mercedes zou verhuizen. "Dit is op dit moment helemaal niet relevant", zo reageert Marko kort en krachtig. De adviseur van Red Bull Racing geeft daarbij wel aan dat hij samen met Verstappen praat over de toekomst. "Natuurlijk."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco