Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko schuift opvallende RB-kandidaten voor 2025 naar voren

Met Yuki Tsunoda, Daniel Ricciardo en Liam Lawson heeft RB drie uitstekende kandidaten om twee stoeltjes voor 2025 te vullen. Helmut Marko ziet echter nog wat opvallende kapers op de kust.

Marko Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Wie rijden er toch bij RB in 2025? Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo mogen dit seizoen laten zien uit welk hout ze gesneden zijn, terwijl er in Liam Lawson een belangrijke kandidaat op de deur klopt. De Nieuw-Zeelander viel vorig jaar een paar races in voor de geblesseerde Ricciardo en liet een daverende indruk achter.

Toch houdt Helmut Marko nog meer Red Bull-junioren in de gaten. De Oostenrijker wil tegenover Motorsport.com niet te snel van een driestrijd spreken, vooral omdat de andere coureurs ook goed presteren. Marko legt het haarfijn uit.

"Het is een luxeprobleem!", lacht Marko. "We hebben naast Tsunoda nog een andere Honda-coureur die goede races afwerkt en dat is Ayumu Iwasa. Hij heeft dit jaar nog geen race gewonnen (in de Japanse Super Formula red.) omdat hij twee keer een slechte start had, maar hij staat nog wel derde in het kampioenschap. Tsunoda en Iwasa zijn twee Japanse coureurs die een langdurig contract met ons hebben, waardoor we moeten zien hoe dat op de lange termijn verder gaat."

Winnen

Maar hoe moet Iwasa presteren om écht voor een RB-zitje in aanmerking te komen? "Het Super Formula-kampioenschap winnen. Laten we dan ook eerst zien hoe hij het wint. Zijn eerste race was niet goed, maar in de tweede race was hij eigenlijk de beste coureur."

Marko wil overigens ook nog twee namen uit de Formule 2 benoemen. "We hebben Isack Hadjar die het erg goed doet in de Formule 2 en ook Josep Maria Marti, al maakt hij nog te veel fouten. Bij Hadjar moet je bedenken dat hij tijdens de eerste race in de rondte is getikt en dat hij ook al twee keer technische problemen heeft gekend, terwijl hij in een winnende positie reed. Hij staat nog altijd tweede in het kampioenschap, dus hij is absoluut één van de snelste en meest constante mannen."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen noemt vijf beste F1-coureurs aller tijden, licht één opvallende naam toe