Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko sluit gridstraf voor Verstappen niet uit: "Nemen geen enkel risico"

Wacht Max Verstappen een nieuwe gridstraf of niet? De crash van de Nederlander tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië krijgt mogelijk nog een vervelend staartje.

Het was voor Red Bull en Max Verstappen al even slikken dat de Nederlander de poleposition misliep. Een fabelachtige ronde kende een dramatisch einde toen Verstappen de muur raakte. Daarbij brak de achterwielophanging aan de rechterzijde, maar onduidelijk nog is of de aandrijfas ook gebroken is en of er schade aan de bak zelf is. Helmut Marko laat aan ServusTV weten dat het team van Red Bull de versnellingsbak minutieus zal inspecteren alvorens men een besluit neemt. Het vervangen van de versnellingsbak zou Verstappen vijf plaatsen gridstraf opleveren en hem terugwerpen naar de achtste positie. "We moeten hem uit elkaar halen en bestuderen. We zagen dit ook met Charles Leclerc in Monaco na een soortgelijke crash. Ferrari besloot om de bak niet te wisselen en tijdens de opwarmronde werden de gevolgen duidelijk."

Bij twijfel vervangt Red Bull de versnellingsbak

Leclerc haalde de start van de race niet eens, doordat hij in de ronde vanuit de pits naar de grid te maken kreeg met versnellingsbak problemen. Red Bull zal dit kostte wat het kost willen voorkomen, met het oog op de titelstrijd. "We zijn zo snel dat we geen risico's gaan nemen. Als de versnellingsbak schade heeft, dan vervangen we hem."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'