Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko snapt niets van Audi: "Onbegrijpelijk als Bottas de kans krijgt"

Bij Stake F1/Audi is nog altijd geen beslissing genomen over het vacante stoeltje voor 2025. Valtteri Bottas lijkt vooralsnog de voornaamste kandidaat, maar daar begrijpt Helmut Marko helemaal niets van.

Bottas Audi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor aankomend jaar lijkt alleen bij Stake F1/Audi nog een stoeltje beschikbaar te zijn. Ondanks het feit dat Visa Cash App RB officieel nog niets heeft aangekondigd voor 2025, lijkt het aannemelijk dat Red Bull binnen de eigen gelederen een coureur zal kiezen. Daarom kijkt de hele paddock naar de huidige hekkensluiter van de Formule 1, want wie wordt de teamgenoot van Nico Hulkenberg?

Mick Schumacher is één van de coureurs die nog altijd aast op het stoeltje naast zijn landgenoot, al lijkt Stake F1/Audi momenteel meer te neigen naar Valtteri Bottas. Red Bull-adviseur Helmut Marko begrijpt daar echter helemaal niets van, zo vertelt de Oostenrijker aan Sport.de. "Ik denk dat Audi's auto volgend zeker geen winnende auto zal zijn. Dat betekent dat er geen druk zal zijn voor Audi of haar coureurs. Het zou een goede vergelijking zijn met Nico Hulkenberg", aldus Marko, doelend op de jongste telg van de legendarische Schumacher-familie. "Als de prestaties niet kloppen, kun je hem altijd nog vervangen voor 2026."

"Als de situatie werkelijk zo is dat Valtteri Bottas de kans krijgt, dan is de hele zaak voor mij nog onbegrijpelijker," zo vervolgt de 81-jarige, die ook wel inziet dat dit de laatste kans is voor Schumacher. "Ik denk dat het Formule 1-verhaal voor Schumacher echt voorbij is als hij dat Audi-stoeltje niet krijgt. Dan moet hij zich concentreren op de langeafstandsraces in het WEC, waar hij eerder al zeer succesvol was. Als hij in de autosport wil blijven, moet hij iets vinden dat hij leuk vindt, maar waar hij ook kans maakt om te winnen."

Wie is volgens jouw de ideale teamgenoot van Nico Hulkenberg bij Stake F1? laat het weten in onderstaande poll!

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x