Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko spaart Perez en bedankt Verstappen na kwalificatie GP Qatar

Red Bull-adviseur Helmut Marko is de rust zelve na de kwalificatie voor de Grand Prix van Qatar. Max Verstappen start vanaf poleposition na slechts één snelle ronde in Q3, terwijl teamgenoot Sergio Perez volgens Marko nog genoeg kansen heeft in de race.

Verstappen Isola Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Terwijl Max Verstappen op overtuigende wijze poleposition veroverde voor de Formule 1 Grand Prix van Qatar, zal Perez opnieuw een inhaalrace moeten rijden op zondag. De Mexicaan kwam niet uit Q2 en zal vanaf de dertiende plaats moeten starten. Toch is adviseur Helmut Marko positief over beide coureurs.

Verstappen klokte maar één snelle tijd in zijn gooi naar de poleposition, terwijl er normaal ruimte is voor twee snelle ronden. De tweede ronde kon de prullenbak in, maar dat maakte uiteindelijk niet uit. "Het belangrijkste was dat de veranderingen aan de auto een duidelijk voordeel opleverden en dat Max, in ieder geval in zijn eerste run, een optimale ronde neerzette", zegt hij tegen Sky Deutschland.

Teamgenoot Perez kende, zoals we vaker zagen dit F1-seizoen, juist een matige kwalificatie. Toch zijn er volgens de Red Bull-adviseur genoeg kansen. "We hebben genoeg banden en we liggen precies op schema met ons bandenplan. Checo heeft het voordeel dat hij nog twee sets banden over heeft: hij moet het positief bekijken."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na prima start Verstappen in Singapore