Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko steekt loftrompet over 'vlekkeloze' Verstappen

Max Verstappen finishte in Austin voor het eerst in lange tijd weer voor titelrivaal Lando Norris. De Nederlander liep zo uit op de Brit en dat kan Helmut Marko uiteraard bekoren. De Oostenrijker is van mening dat dit ook zonder de straf van Norris was gebeurd.

Verstappen Podium Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De afgelopen races moest Max Verstappen steeds lijdzaam toekijken hoe Lando Norris constant punten inliep in de WK-stand. In Austin bracht de Nederlander deze reeks tot een einde, al moest de FIA daar wel voor ingrijpen. Lando Norris haalde de regerend wereldkampioen buiten de baan in en kreeg daar een vijf seconden tijdstraf voor. 

Daardoor mocht Verstappen alsnog naar het podium, en sloot de Nederlander een toch wel vrij positief weekend goed af. Helmut Marko kan dan ook niet anders dan bij OE24 de loftrompet te steken over Verstappen: "Hij leverde een ongelooflijke race af in Austin: vijftien vlekkeloze ronden met merkbaar zwakkere banden en een auto die zwaar onderstuurde. De manoeuvre tegen Norris was hard maar eerlijk. Ik denk dat Max ook zonder de straf van Lando voorop was gebleven."

Volgens Marko hebben de stewards dan ook prima gehandeld, al snapt hij wel dat er kritiek is. De Oostenrijker stelt dan ook een oplossing voor: "De stewards handelden volgens de regels, er valt niets te betwisten. Maar de oplossing zou vrij simpel zijn: je hoeft alleen maar zoiets als dat op de Red Bull Ring te installeren (grindbedden red.). Als je daar doorheen rijdt, verlies je automatisch tijd en is er geen drama met straffen achteraf." 

Volgens Marko is het nu dan ook overduidelijk dat het wereldkampioenschap beslist is. Hij heeft altijd gezegd dat Verstappen 'gewoon' kampioen zou worden en dat benadrukt hij na Austin nogmaals: "Ik heb vóór Austin al gezegd dat hij het WK zou winnen. Het ziet er nu veel beter uit, ook al hebben we nog vijf races te gaan."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Jordan ziet rol Verstappen in vernietigende voorspelling over Norris