Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko stellig over Ricciardo: "Die geruchten zijn onzin!"

Daniel Ricciardo kent een moeizame start van het huidige Formule 1-seizoen, maar reed een uitstekende sprintrace in Miami. Toch gaan er geruchten dat de Australiër wordt vervangen door Liam Lawson in Imola en daar reageert Red Bull-adviseur Helmut Marko op.

Ricciardo Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo moet al bijna het hele jaar zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot Yuki Tsunoda. En als hij dan voor de Japanner ligt, dan komt hij nog niet in de punten terecht. De sprintrace in Miami bracht daar echter verandering in. Hij zette zijn RB al tijdens de sprintkwalificatie op P4 neer. 

Adviseur Helmut Marko blikt terug op dat snelle rondje. "Ricciardo leverde een opmerkelijke prestatie. De vierde plaats was een sensatie en hij pakte de tijd in de derde sector. Deze sector bestaat voornamelijk uit langzame bochten. Als je deze sectie perfect uitvoert, win je ongelooflijk veel tijd. En als je een fout maakt, wordt dat dubbel gestraft vanwege de lage snelheid", zo schrijft Marko in zijn column voor Speedweek.

Tijdens de sprintrace behield hij de vierde plek, maar niet veel later werden er wél fouten gemaakt. "Dat overkwam Yuki Tsunoda en drie uur later maakte ook Ricciardo een fout. Dit betekende dat hij tijdens de kwalificatie buiten de boot viel en in Q1 werd uitgeschakeld. Maar dat was nog niet alles, want Ricciardo kwam in de race nooit op snelheid. Yuki zette consistent snelle tijden neer, terwijl Ricciardo de snelheid en het vertrouwen miste, wat wel zichtbaar was in de sprintrace."

Sinds het begin van dit seizoen doken er steeds meer verhalen op dat Ricciardo weleens vervangen zou kunnen worden gedurende het Formule 1-seizoen. Dan zou reservecoureur Liam Lawson zijn positie innemen. Marko ontkent dit. "De geruchten dat Ricciardo op Imola wordt vervangen door Liam Lawson zijn onzin. De manager van Liam uit Nieuw-Zeeland was erbij, blijkbaar heeft hij bepaalde dromen en die worden via sommige media, onder meer uit Nieuw-Zeeland, bekendgemaakt. Er is helemaal niets gepland in Imola. Maar uiteraard zullen we hier in de toekomst naar kijken."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"