Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko stipt pijnpunt Albon aan: "Verstappen reed om die problemen heen"

Alexander Albon wist dit seizoen bij lange na niet in het spoor van de schitterende Max Verstappen te blijven. Helmut Marko legt de vinger op de zere plek wat betreft de tekortkomingen van de Brit ten opzichte van zijn Nederlandse teamgenoot.

Verstappen Albon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na een relatief kort, maar ook zeker relatief krachtig Formule 1-seizoen blikt Helmut Marko aan het einde van het jaar terug. Red Bull werd tweede in de stand om de constructeursbokaal, maar slechts één coureur van het team wist te schitteren: Max Verstappen. De andere, Alexander Albon, viel tegen.

De Britse Thai werd aan het einde van het jaar dan ook vervangen door Sergio Perez. Volgens Marko was Albon simpelweg niet goed genoeg. "Het ontbrak hem aan constantheid. Hij was bovendien makkelijk van zijn stuk te brengen op het moment dat het bijvoorbeeld harder ging waaien, of de windrichting veranderde."

"Of als de banden begonnen te slijten, dan verloor hij relatief ook te veel tijd", verzucht de Oostenrijker, die toegeeft dat de Red Bull erg gevoelig was, maar dat Max Verstappen daar tegelijkertijd wel goed mee om wist te gaan. "De RB16 is erg gevoelig voor wind, maar Max weet daar omheen te rijden."

"Laten we Hongarije als voorbeeld nemen", gaat Marko verder. "Daar vergat Verstappen zijn DRS te sluiten bij het ingaan van een bocht. Hij reed gewoon vol door en riep daarna enkel dat de auto wat onrustig was!", lacht de Red Bull-adviseur, die weet dat Albon in een vergelijkbare situatie waarschijnlijk op zijn minst was gespind.

Red Bull ging met Max Verstappen voor de wereldtitel in 2020, maar uiteindelijk domineerde Lewis Hamilton. Zelfs de mooie woorden van Helmut Marko konden daar niets aan veranderen. Waar ging het mis voor Red Bull en Verstappen? RacingNews365 analyseert het seizoen van Verstappen in onderstaande video.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull