Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko uit zeldzame kritiek op Verstappen: "Hij wil te veel"

Volgens Helmut Marko is Max Verstappen niet echt rustiger geworden na het behalen van de Formule 1-wereldtitel. De Red Bull-coureur gaat nog steeds over de limiet, wat volgens Marko te zien was bij de kwalificatie in Australië.

Max Verstappen kwalificeerde zich op de tweede plaats voor de Grand Prix van Australië. Een solide resultaat voor de regerend wereldkampioen, al had er mogelijk meer in gezeten. Een fout bij het remmen voor de voorlaatste bocht van Albert Park kostte hem een snelle ronde in Q3. Dat bleef niet onopgemerkt bij Red Bull. Helmut Marko, adviseur van het team, vindt dat Verstappen nog wat kalmer moet zijn tijdens de kwalificaties. "Ik denk dat hij nog over de limiet gaat en te veel wil", zegt hij bij Motorsport Total . "Met de wereldtitel op zak dachten we dat er meer rust zou zijn, maar blijkbaar hebben we daar nog een titel voor nodig, zodat hij niet de kwalificatie ingaat onder druk."

Marko heeft vertrouwen in Verstappen

Verstappen kan de gemiste kans op pole volgens Marko nog goedmaken tijdens de Grand Prix van Australië. Ferrari oogt zeer snel, maar Red Bull zit er niet ver vanaf. "We zitten er gewoon bij", weet de adviseur van de renstal. "Het zit hem allemaal in de duizenden en tienden van een seconde, dus we zijn erg blij met de tweede en derde plaats." Charles Leclerc zal de GP van Australië starten vanaf poleposition. Naast hem op de eerste startrij staat Verstappen, terwijl Red Bull-rijder Sergio Perez aansluit op de derde plaats. De race op het Albert Park Street Circuit zal afgetrapt worden om 07:00 uur Nederlandse tijd.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi