Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko velt oordeel over Ricciardo en Tsunoda

2024 is nog niet het jaar van Daniel Ricciardo. De thuisrijder kende zondag opnieuw een zware race in Australië, terwijl zijn teamgenoot Yuki Tsunoda met een zevende plek belangrijke punten pakte voor het RB-team. Helmut Marko reageert op de prestaties van beide coureurs.

Tsunoda and Ricciardo winter testing paddock
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voorafgaand aan het seizoen werd er verwacht dat het zusterteam van Red Bull flink wat stappen naar voren zou zetten. Het was al bekend dat RB zoveel mogelijk toegestane onderdelen van Red Bull over zou nemen en daar maakte vooral de CEO van McLaren, Zak Brown, zich druk over. Maar eenmaal in het seizoen blijkt RB wel een stap te hebben gezet, maar niet zo'n grote als werd gevreesd. In Australië pakte het team pas de eerste punten van het jaar met Yuki Tsunoda op de zevende plek.

Helmut Marko is te spreken over de sterke race van de Japanner. "Hij was foutloos vanaf de eerste ronde op de vrijdag. Hij reed zeer constante en goede rondetijden. Dat is een bevestiging dat hij absoluut een volwassen Formule 1-coureur is", aldus de adviseur van Red Bull tegenover Sky Sport.

Over Ricciardo is de Oostenrijker duidelijk wat minder te spreken. "Hij heeft het moeilijk, de laatste drie races ging het niet zo goed. Hij heeft een auto nodig waarin hij zich veilig en zelfverzekerd voelt. Ik hoop dat het team hem dat kan geven, zodat hij op zijn minst op gelijke hoogte kan komen met Yuki."

'Constant snelle tijden'

Tegenover ServusTV spreekt Marko ook nog over de prestaties van de coureurs van RB. "De achtste plek (werd later een zevende plaats door een straf voor Alonso, red.) van Yuki is erg prettig. En beide auto's kwamen aan de finish."

Daarna gaat de adviseur van Red Bull verder in op de prestaties van Tsunoda. "Hij heeft de snelheid en een eigen karakter. Toen Hulkenberg hem aanviel, reageerde hij meteen. Volgens mij reed hij toen drie seconden van hem weg, terwijl de Haas dit jaar een snelle auto is. Alles verliep vlekkeloos, net als het hele weekend. Dat geeft de mensen moed voor de toekomst", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Kunnen we van een enerverende GP van Australië spreken? Qua spanning misschien niet, maar er gebeurde genoeg. Red Bull blijkt niet onfeilbaar en dat is iets waar de concurrentie maar wat graag gebruik van wil maken.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen