Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko verduidelijkt specifiek Red Bull-probleem voor Monaco

Dat Helmut Marko een tikkeltje nerveus zegt te worden van de Formule 1 Grand Prix van Monaco, wisten we al. Maar waar zit in zijn ogen het belangrijkste knelpunt?

SI202405230281 hires jpeg 24bit rgb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Stratencircuits, het is een hoofdpijndossier voor Red Bull. Dat is tenminste als we de woorden van Helmut Marko daarover moeten geloven. De soep wordt heus niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend, want op elk type circuit moet je Red Bull tot de (top)favorieten rekenen, maar de Oostenrijker geeft in gesprek met de Kleine Zeitung aan waarom stratencircuits hem toch wat nerveuzer maken.

"Het is met name op stratencircuits dat we tegen problemen aan lopen. We zijn ofwel competitief op de medium banden, ofwel op de harde banden, maar nooit op beide compounds", zo stelt de teamadviseur van het team van Max Verstappen en Sergio Perez.

Marko kijkt uit naar het weekend in Monaco, ook al meent hij dus dat Red Bull niet de enige logische favoriet is. "Laten we zien hoe het uit gaat pakken. Het veld komt dichter bij elkaar en onlangs hebben wij problemen gehad in de vrije trainingen en kwalificatie."

McLaren wordt alom genoemd als belangrijke uitdager van Red Bull, maar Marko wil niet de fout maken buiten andere teams te rekenen: "Ferrari is zeker zo snel, ze presteerden in Imola enkel door de kwalificatie iets beneden hun kunnen. Maar ze zullen er zeker bij zitten."

Sterker nog, Marko wijst één van de beide Ferrari's aan als topfavoriet: "Voor mij is Charles Leclerc een belangrijke kanshebber, aangezien hij hier altijd ontzettend snel is geweest, maar ook veel pech heeft gekend. Hij zal extreem gemotiveerd zijn en zal zeker een woordje meespreken als het gaat om de overwinning."

Ook interessant:

De Grand Prix van Emilia-Romagna was vooral in de slotfase een zeer spannend schouwspel. Is McLaren sneller dan Red Bull en maakt alleen Max Verstappen met zijn kwaliteiten het verschil?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in een gloednieuwe podcast van RacingNews365. Wil jij de podcast liever ook kijken, check hem dan hier op YouTube.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen