Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko verklaart aanhoudende DRS-problemen Verstappen tijdens Spaanse GP

Max Verstappen zat lange tijd gevangen achter George Russell. Een haperend DRS-systeem dreef de Red Bull-coureur tot wanhoop. Helmut Marko legt na afloop uit wat het probleem was.

Door een klinkende 1-2 overwinning nemen Max Verstappen en Red Bull de leiding in beide WK's over. Het team profiteerde optimaal van een falend Ferrari, dat Charles Leclerc uit zag vallen en waar Carlos Sainz het podium in zijn thuisrace niet wist te behalen. Helmut Marko blikt direct na de race terug voor de microfoon van RacingNews365. "We zijn meer dan gelukkig, want we hadden grote moeilijkheden. De DRS ging vaak niet open, maar soms ging hij dan weer wel open. Dat dwong ons om van de oorspronkelijke tweestopper naar driestopper te gaan, omdat we anders Russell niet konden passeren." "We hadden ook problemen met de temperatuur, maar wanneer we in vrije lucht kunnen rijden is gebleken dat we de snelste auto van het veld zijn."

De DRS-problemen waren volgens Marko hetzelfde als tijdens de kwalificatie van zaterdag: "Een mechanisch probleem. Zo lang hij op de kerbstones reed wilde de DRS niet openen. Vervolgens raakte Max geïrriteerd en drukte hij soms vaker op de DRS-knop waardoor die weer sloot", legt Marko in gesprek met onder meer RacingNews365 uit. De Oostenrijker noemt de frustraties van Verstappen 'begrijpelijk'. "We moeten het probleem zelf oplossen en dachten dat we daarin geslaagd waren na de modificaties die we uitgevoerd hadden na de kwalificatie. Blijkbaar niet."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi