Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko verklaart aanhoudende DRS-problemen Verstappen tijdens Spaanse GP

Max Verstappen zat lange tijd gevangen achter George Russell. Een haperend DRS-systeem dreef de Red Bull-coureur tot wanhoop. Helmut Marko legt na afloop uit wat het probleem was.

Verstappen Russell
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Verstappen Russell Spain

Door een klinkende 1-2 overwinning nemen Max Verstappen en Red Bull de leiding in beide WK's over. Het team profiteerde optimaal van een falend Ferrari, dat Charles Leclerc uit zag vallen en waar Carlos Sainz het podium in zijn thuisrace niet wist te behalen.

Helmut Marko blikt direct na de race terug voor de microfoon van RacingNews365. "We zijn meer dan gelukkig, want we hadden grote moeilijkheden. De DRS ging vaak niet open, maar soms ging hij dan weer wel open. Dat dwong ons om van de oorspronkelijke tweestopper naar driestopper te gaan, omdat we anders Russell niet konden passeren."

"We hadden ook problemen met de temperatuur, maar wanneer we in vrije lucht kunnen rijden is gebleken dat we de snelste auto van het veld zijn."

De DRS-problemen waren volgens Marko hetzelfde als tijdens de kwalificatie van zaterdag: "Een mechanisch probleem. Zo lang hij op de kerbstones reed wilde de DRS niet openen. Vervolgens raakte Max geïrriteerd en drukte hij soms vaker op de DRS-knop waardoor die weer sloot", legt Marko in gesprek met onder meer RacingNews365 uit.

De Oostenrijker noemt de frustraties van Verstappen 'begrijpelijk'. "We moeten het probleem zelf oplossen en dachten dat we daarin geslaagd waren na de modificaties die we uitgevoerd hadden na de kwalificatie. Blijkbaar niet."

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

25 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez