Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko verklaart matige start Verstappen in Monaco

Wie de eerste vrije training niet heeft gezien en puur naar de uitslag kijkt, zal verbaasd opkijken. Max Verstappen kwam niet verder dan de elfde plek. Volgens Helmut Marko is dat echter niet het volledige verhaal.

Verstappen FP1 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen kwam tijdens de eerste vrije training in Monaco niet verder dan P11. De Nederlander was over de boordradio ook overduidelijk niet tevreden met zijn Red Bull. Toch vertelt de uitslag niet het volledige verhaal, vindt Helmut Marko.

"Het ziet er erger uit dan het is", zo verklaart de Oostenrijker na afloop van de eerste sessie tegenover ORF. "De auto springt te veel en er is een gebrek aan grip op de vooras in bepaalde bochten, maar het een kan gerelateerd zijn aan het ander."

Volgens Marko weet Red Bull waar ze moeten verbeteren en hij hoopt dan ook later op de dag al verbetering te zien. "Ik hoop dat we in de tweede training een geleidelijke verbetering zien. Je moet het geheel opbouwen. De beslissende factor blijft dat je de ronde goed moet hebben in Q3. De rest is gewoon dat de coureur vertrouwen krijgt in de auto en dat de auto zich redelijk voorspelbaar gedraagt."

De uitdager van Verstappen

McLaren en Ferrari leken vanaf minuut één wel een goede balans te hebben. Toch vreest Marko voorlopig maar één persoon: Charles Leclerc. In aanloop naar de Grand Prix van Monaco liet Marko al meerdere keren doorschemeren dat hij veel van de Monegask verwacht en daar blijft hij ook bij. "Alleen de rondjes van Leclerc zijn alarmerend voor ons. De rest? Wij hebben de zachte banden niet gebruikt, wat het totaalbeeld vertekent."

"Hamilton reed op een nieuwe set zachte banden. Het is Leclerc die beduidend sneller is, vooral in sector één. Het is geruststellend dat je het maar in één bocht zo massaal verliest. En dat zou het makkelijk moeten maken om het geheel te activeren", zo sluit Marko af. 

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen