Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Japan 2023

Marko verklaart uitblijven Red Bull-feest in Japan: "Hopelijk kunnen we het betalen"

Red Bull wacht een uitzinnig feest na het binnenhalen van de constructeurstitel, toch? Nee dus. Dat feest moet wachten en dat kan weleens een duur grapje worden.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Helmut Marko staat breed lachend voor de microfoon van Viaplay als hij terugblikt op de Formule 1 Grand Prix van Japan waarin Max Verstappen eigenhandig de constructeurstitel veiligstelde.

"Het is zo mooi dat het hier gebeurt. De Honda-fabriek ligt maar een paar kilometer verderop", zo jubelt de Oostenrijker die vol lof is over Max Verstappen: "Hij reed weer een ongelooflijke race. Hij had weliswaar geen beste start, maar evengoed wist hij de McLarens te controleren, waarna hij de race relatief makkelijk uitreed."

Verstappen zette dit weekend geen stap verkeerd en Marko snapt wel waarom: "Hij was erg gemotiveerd na Singapore. Ik moet eerlijk bekennen dat we nog altijd niet weten wat er daar mis ging, maar wel hebben we bewezen dat het een incident was. We kijken uit naar de rest van het seizoen."

Gevraagd naar het nieuwste teamsucces, wijst Marko op het perfect samenkomen van meerdere factoren: "Er zit heel veel passie en motivatie in dit team, dat bovendien bestaat uit mensen die al heel lang met elkaar samenwerken. Daar komt in de Honda-krachtbron ook nog eens een hele goede motor bij en vergeet ook onze uitstekende coureur niet."

Zorgen om Perez?

Verstappen was uitstekend, maar zijn er zorgen om de performance van Perez? Marko toont zich opvallend mild voor de Mexicaan: "Hij kende een ongelukkige dag die zijn oorsprong vond in de vrije trainingen. Hij kon niet tippen aan de snelheid van Max en vandaag ging gewoon alles fout, maar we vertrouwen op een sterke comeback van hem."

Waar het Red Bull-feest los zal barsten? Niet in Japan in ieder geval: "Dat zal in Doha (Qatar) gevierd worden. Nu is het zo dat de alcohol daar ontzettend duur is, dus hopelijk kunnen we het ons veroorloven", grapt Marko, die in gesprek met de Oostenrijkse collega's van ORF uitlegt waarom het in Japan niet mogelijk is.

"De tijdsplanning is heel krap. Veel engineers en monteurs moeten om 22:00 uur (lokale tijd) in Tokio zijn, waardoor ze het circuit uiterlijk om 17:00 uur moeten verlaten (10:00 uur Nederlandse tijd). Bovendien hebben we nog veel werk te doen in de aanloop naar de GP van Qatar."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview Sarcastische Wolff juicht nieuw F1-'worstel'idee toe: "Zien we meteen hoe stom het is"