Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Marko voorspelt een bevrijde Verstappen: "Er valt een last van zijn schouders"

Helmut Marko denkt dat de toekomst er heel rooskleurig uitziet voor Max Verstappen. De Nederlander heeft ook dit jaar weer een goede auto onder zijn kont en hoeft zich niet meer druk te maken over een eventuele wereldtitel.

Max Verstappen Barcelona 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De stemming zit er na de testdagen bij Red Bull goed in. Ondanks het feit dat Red Bull niet feilloos was en het pas op de vierde plek stond op de lijst met de meest productieve teams, vertelt Helmut Marko dat zijn oogappel tevreden was.

"Max Verstappen heeft aan mijn verteld dat hij zich vanaf de eerste ronde in de Red Bull RB18 op het Circuit de Barcelona-Catalunya goed voelde in de nieuwe bolide", klinkt Marko enthousiast tegenover Auto, Motor und Sport.

Veel potentie

Na een lang 2021-seizoen, gedurende welke Red Bull tot aan de laatste snik aan het strijden was om beide wereldtitels, loopt het team qua ontwikkelingstijd wat achter op de concurrentie.

Toch zat Red Bull er in Barcelona meteen goed bij, oordeelt Marko. Ook al waren er hier en daar wat problemen, topontwerper Adrian Newey zal het team er doorheen slepen, zo is de Oostenrijker zeker.

"Natuurlijk zullen er nog altijd wat kinderziektes zijn die we op moeten lossen, maar we hebben nog geen meter gereden op de zachte banden en onze bolide had ook zeker niet de minste hoeveelheid brandstof aan boord."

Newey kan qua ontwikkeling echter het verschil maken, weet Marko: "Hij zegt wat we moeten doen. De auto lijkt in ieder geval heel veel potentie te hebben."

Verstappen wordt alleen maar beter

Nu Verstappen kampioen is, zal hij volgens Marko alleen nog maar beter worden. De nog steeds pas 24-jarige coureur, die naar verluidt heel snel een nieuw contract gaat tekenen, heeft een vinkje achter zijn naam staan, wat hem een soort van heeft bevrijd.

"De druk van de wereldtitel is nu in ieder geval van Max afgevallen. Dat haalt een last van zijn schouders. Ik zie daarom nog steeds veel potentieel bij Verstappen", aldus Marko.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x