Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko voorspelt een bevrijde Verstappen: "Er valt een last van zijn schouders"

Helmut Marko denkt dat de toekomst er heel rooskleurig uitziet voor Max Verstappen. De Nederlander heeft ook dit jaar weer een goede auto onder zijn kont en hoeft zich niet meer druk te maken over een eventuele wereldtitel.

De stemming zit er na de testdagen bij Red Bull goed in. Ondanks het feit dat Red Bull niet feilloos was en het pas op de vierde plek stond op de lijst met de meest productieve teams, vertelt Helmut Marko dat zijn oogappel tevreden was. "Max Verstappen heeft aan mijn verteld dat hij zich vanaf de eerste ronde in de Red Bull RB18 op het Circuit de Barcelona-Catalunya goed voelde in de nieuwe bolide", klinkt Marko enthousiast tegenover Auto, Motor und Sport .

Veel potentie

Na een lang 2021-seizoen, gedurende welke Red Bull tot aan de laatste snik aan het strijden was om beide wereldtitels, loopt het team qua ontwikkelingstijd wat achter op de concurrentie. Toch zat Red Bull er in Barcelona meteen goed bij, oordeelt Marko. Ook al waren er hier en daar wat problemen, topontwerper Adrian Newey zal het team er doorheen slepen, zo is de Oostenrijker zeker. "Natuurlijk zullen er nog altijd wat kinderziektes zijn die we op moeten lossen, maar we hebben nog geen meter gereden op de zachte banden en onze bolide had ook zeker niet de minste hoeveelheid brandstof aan boord." Newey kan qua ontwikkeling echter het verschil maken, weet Marko: "Hij zegt wat we moeten doen. De auto lijkt in ieder geval heel veel potentie te hebben."

Verstappen wordt alleen maar beter

Nu Verstappen kampioen is, zal hij volgens Marko alleen nog maar beter worden. De nog steeds pas 24-jarige coureur, die naar verluidt heel snel een nieuw contract gaat tekenen, heeft een vinkje achter zijn naam staan, wat hem een soort van heeft bevrijd. "De druk van de wereldtitel is nu in ieder geval van Max afgevallen. Dat haalt een last van zijn schouders. Ik zie daarom nog steeds veel potentieel bij Verstappen", aldus Marko.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje