Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko vreest voor GP Oostenrijk: "Dan wordt het geen makkie voor Verstappen"

Red Bull verwacht stevige concurrentie voor de volgende race in Oostenrijk. Adviseur Helmut Marko denkt dat Ferrari sneller zal zijn op het thuiscircuit van het topteam en voorziet een zware Grand Prix voor Max Verstappen.

Red-Bull-Ring-Spielberg-F1-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na acht overwinningen op rij voor Red Bull staat op 2 juli 2023 de thuisrace van het topteam op de planning: de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk. Met 100 overwinningen op zak kan het team dus niet op haar thuisgrond de mijlpaal bereiken, maar Helmut Marko legt uit waarom dat juist een goed gegeven is.

"Het is beter dat we met honderd zeges naar Oostenrijk gaan, want daar klinkt nu voor de honderdste keer het Oostenrijkse volkslied na een Red Bull-overwinning! Bij onze eerste overwinning in China 2009 speelden ze namelijk per ongeluk God Save The Queen", zo trapt de Red Bull-adviseur af bij OE24.

Als ze het Oostenrijkse volkslied willen horen, dan moeten ze natuurlijk wel de race winnen. Hoewel Red Bull nog ongeslagen is dit jaar, wijst Marko naar stevige concurrentie in Spielberg. "Wat er misging in Montreal is dat Ferrari de snelste auto had. De Red Bull Ring past ook nog eens bij Ferrari. Als Charles Leclerc vanaf de eerste of tweede rij start, dan wordt het geen makkie voor Max Verstappen."

Mateschitz

De Grand Prix van Oostenrijk 2023 wordt de eerste thuisrace van Red Bull sinds het overlijden van oprichter en voormalig eigenaar Dietrich Mateschitz. Ook de mijlpaal afgelopen weekend voor het topteam maakte de Oostenrijker dus niet mee. "Er zijn veel momenten dat ik aan hem denk en wil dat hij erbij is", zo reageert Marko.

"Het feit dat hij de 100ste overwinning niet kon meemaken is jammer. Zonder hem zal de GP van Oostenrijk er anders uit gaan zien." Er staat volgens de Red Bull-adviseur echter niets speciaals gepland bij de thuisrace. "Ik weet niet of hij dat ook echt leuk zou hebben gevonden. Er komt bijvoorbeeld zeker geen Mateschitz-bocht", aldus Marko.

Ook interessant:

Red Bull-vervanger Perez naar voren geschoven: "Kom er maar in!"

Perez opzichtig steken vallen. Coronel weet wel raad met de situatie als hij een in zijn ogen passende vervanger naar voren schuift: "Kom er maar in!" Hoe denken Dimmers en Mosterdijk erover?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

27 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt