Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko waarschuwt voor vertrek Verstappen

Hoe ziet de toekomst van Max Verstappen eruit bij Red Bull én in de Formule 1? Helmut Marko denkt dat een mogelijk vertrek sneller kan volgen dan verwacht.

Verstappen race Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De toekomst van Max Verstappen is het gehele seizoen al onderwerp van gesprek. Geruchten over een mogelijk Red Bull-vertrek laaiden eerder dit jaar op, terwijl Verstappen zelf na een rel in Singapore aangaf dat hij op deze manier het plezier in de sport verliest. De wereldkampioen kreeg een taakstraf voor het gebruik van een scheldwoord in de persconferentie en was daar niet van gediend. Volgens Helmut Marko kan een vertrek van Verstappen sneller volgen dan gedacht.

"Het gevaar is er", stelt Marko tegenover Sport.de. "Max is geen coureur die de records van Michael Schumacher en Lewis Hamilton wil verbreken. Als hij in de auto zit, wil hij winnen. Maar de omgeving moet kloppen. Als het complete plaatje niet meer bij hem past, kan je verwachten dat hij ineens zegt: 'dat was het!' Max wil rijden waar hij de grootste kans van slagen heeft."

Een Red Bull-vertrek is dan ook niet uitgesloten, ziet Marko. "De meeste topcoureurs hebben exit-clausules die prestatiegerelateerd zijn. Max heeft ook zoiets. Dat betekent: als we hem geen auto kunnen geven waarmee hij vooraan kan rijden, is dat zeker een punt waar hij rekening mee zal houden."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x