Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko wijst duidelijke favoriet aan voor GP Spanje

Het zat zaterdag tijdens de kwalificatie heel dicht bij elkaar, maar uiteindelijk trok Lando Norris in zijn McLaren aan het langste eind. Maar wie is nu de favoriet tijdens de race? Helmut Marko velt een oordeel.

Verstappen Marko Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Twee honderdsten. Dat was het verschil tussen Lando Norris en Max Verstappen tijdens de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje. De race in Barcelona zal echter hele andere dingen vragen van de coureurs en teams, want de bandenslijtage speelt een grote rol op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Red Bull-adviseur Helmut Marko weet in ieder geval wel wie de favoriet is voor de race op zondag. "Als je de longruns van vrijdag bekijkt, is McLaren duidelijk de favoriet. Maar met de veranderingen die we hebben doorgevoerd, kunnen we er ook vanuit gaan dat de bandenslijtage beter zal zijn", zo vertelt Marko tegenover Sky DE.

"En laten we eens kijken of het überhaupt droog blijft. Dat is de andere vraag", zo bereidt de Oostenrijker zich al voor op een mogelijke race in de regen.

Daarnaast is het niet zo makkelijk om in te halen in Barcelona. "Dus als het zo blijft, dan wordt het waarschijnlijk een tweestopper en dan zijn natuurlijk de pitstops en een juiste timing van belang. Hopelijk komt een safety car op het juiste moment voor ons of helemaal niet. Maar dat is hier niet zo waarschijnlijk", zo sluit Marko af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Dit weekend is Max Verstappen de favoriet voor de winst in Groot-Brittannië. Wint de Nederlander, dan betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse Cruciale Red Bull-upgrade moet Verstappen nieuw voordeel opleveren