Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko wijst naar 'zeldzame fout' Verstappen: "Tweede plaats was mogelijk geweest"

Red Bull leek er tijdens de drie trainingen in Bakoe nog prima voor te staan, maar tijdens de kwalificatie moesten Max Verstappen en Sergio Perez toch weer hun meerdere erkennen in de concurrentie. Adviseur Helmut Marko blikt terug op het verloop van de sessie.

Verstappen Marko Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het leek lange tijd nog aardig goed te gaan voor Max Verstappen en Sergio Perez in de kwalificatie voor de GP van Azerbeidzjan. In Q2 wisten ze nog een paar snelle rondjes neer te zetten en zag de balans er ook goed uit. Maar in Q3 ging het, tot grote teleurstelling van de beide heren, weer bergafwaarts. Ze moesten hun meerdere erkennen in de concurrentie en kwamen uiteindelijk niet verder dan een vierde en zesde plek. 

Opmerkelijk was wel dat Perez zijn teamgenoot voor het eerst in 33 Grands Prix wist te verslaan tijdens een kwalificatiesessie. Maar hoe kijkt Red Bull-adviseur Helmut Marko terug op de sessie? Tegenover Sky DE stipt hij in ieder geval een positief punt aan. "Het positieve is wel dat we weer snelheid hebben gevonden, al maakte Max een zeldzame fout. In bocht 16 verloor hij daardoor zes tienden, maar zonder die fout was een tweede plaats echt mogelijk geweest."

Dat neemt echter niet weg dat Marko nog genoeg reden tot optimisme ziet voor tijdens de race. "Je kan hier wel echt inhalen. De longruns van Sergio zagen er, vooral met het oog op de bandenslijtage, echt goed uit. Er is dus wel een reële kans dat we nog vooruitgang kunnen boeken tijdens de race en bovendien kan je hier ook altijd wel een safety car verwachten." 

De Oostenrijker is dan ook niet geheel ontevreden met de auto, al liet de balans het tijdens Q3 wel afweten. "Ik denk echt dat de auto hier beter gaat. Het kan bijvoorbeeld wel zijn dat Max het hele weekend al een probleem heeft in bocht 16, maar soms heb je gewoon bochten die je niet lekker liggen. Vorig jaar was dat ook zo, dus dat zal je toch altijd houden."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"