Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor Australische Grand Prix

Max Verstappen lijkt weinig te duchten te hebben van teamgenoot Sergio Perez die als twintigste van start gaat. Daarmee ligt in theorie de weg naar een eerste zege op Australische bodem open voor de Nederlander.

Max Verstappen moet op Albert Park afrekenen met de beide Mercedessen die verrassend sterk voor de dag kwamen tijdens de kwalificatie. Het door Lewis Hamilton en George Russell gevreesde gat van een seconde was er allerminst: slechts twee tienden gaf Russell toe op Verstappen. Een flinke opsteker voor het geplaagde topteam. Helmut Marko toont zich in gesprek met Servus TV verrast door de plotse opmars van Mercedes. "Het was een ongelooflijk goede ronde van Max, we hebben de auto tijdens de kwalificatieruns achtereenvolgens verbeterd en de laatste verandering heeft veel gebracht." "Mercedes kwam verrassend dichtbij. Ik hoop dat dit kwam doordat kwam doordat ze de banden optimaal werkend kregen, maar in de wedstrijd hebben ze een nadeel qua bandenslijtage."

Alonso als bedreiger?

Marko verwacht niet dat Mercedes tijdens de race een rol van betekenis gaat spelen. De Oostenrijker heeft hoge verwachtingen van Fernando Alonso die vanaf de vierde plek start. "Ik denk nog altijd dat Alonso in de wedstrijd sneller is. Als de race normaal van start gaat is dat voor ons goed, want de Mercedessen hebben een mindere race pace, en kunnen daardoor Alonso op houden." "Voor Perez wordt het heel moeilijk, ondanks DRS, om hier naar voren te komen. Inhalen is hier zeer lastig", vreest Marko voor de Mexicaan die vanaf de 20ste positie aan de race moet beginnen. Verstappen en Perez voeren het WK-klassement aan, waarbij de Nederlander één punt voorstaat op zijn teamgenoot. Alonso bezet momenteel de derde positie na twee derde plaatsen in evenzoveel races.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie