Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor Australische Grand Prix

Max Verstappen lijkt weinig te duchten te hebben van teamgenoot Sergio Perez die als twintigste van start gaat. Daarmee ligt in theorie de weg naar een eerste zege op Australische bodem open voor de Nederlander.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen moet op Albert Park afrekenen met de beide Mercedessen die verrassend sterk voor de dag kwamen tijdens de kwalificatie. Het door Lewis Hamilton en George Russell gevreesde gat van een seconde was er allerminst: slechts twee tienden gaf Russell toe op Verstappen. Een flinke opsteker voor het geplaagde topteam.

Helmut Marko toont zich in gesprek met Servus TV verrast door de plotse opmars van Mercedes. "Het was een ongelooflijk goede ronde van Max, we hebben de auto tijdens de kwalificatieruns achtereenvolgens verbeterd en de laatste verandering heeft veel gebracht."

"Mercedes kwam verrassend dichtbij. Ik hoop dat dit kwam doordat kwam doordat ze de banden optimaal werkend kregen, maar in de wedstrijd hebben ze een nadeel qua bandenslijtage."

Alonso als bedreiger?

Marko verwacht niet dat Mercedes tijdens de race een rol van betekenis gaat spelen. De Oostenrijker heeft hoge verwachtingen van Fernando Alonso die vanaf de vierde plek start.

"Ik denk nog altijd dat Alonso in de wedstrijd sneller is. Als de race normaal van start gaat is dat voor ons goed, want de Mercedessen hebben een mindere race pace, en kunnen daardoor Alonso op houden."

"Voor Perez wordt het heel moeilijk, ondanks DRS, om hier naar voren te komen. Inhalen is hier zeer lastig", vreest Marko voor de Mexicaan die vanaf de 20ste positie aan de race moet beginnen.

Verstappen en Perez voeren het WK-klassement aan, waarbij de Nederlander één punt voorstaat op zijn teamgenoot. Alonso bezet momenteel de derde positie na twee derde plaatsen in evenzoveel races.

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Australië 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1