Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko zeer optimistisch over kansen Verstappen na zeperd Norris

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft hoge verwachtingen voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Hij denkt zelfs dat er nog een podium in zit na een teleurstellende kwalificatie.

Helmut Marko Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De slotfase van de kwalificatie in Bakoe verliep niet helemaal zoals gehoopt voor de coureurs van Red Bull. Sergio Perez wist zijn auto uiteindelijk nog op de vierde startpositie te zetten, Max Verstappen moest genoegen nemen met P6. Dat ziet er stiekem toch wel vreemd uit, aangezien het tijdens Q2 juist heel goed leek te gaan. 

De balans zag er namelijk prima uit en de goede rondetijden volgden, maar tijdens Q3 mocht het niet baten. Red Bull-adviseur Helmut Marko denkt echter dat er nog van alles mogelijk zal zijn tijdens de race en durft zelfs al na te denken over een plek in de top drie. "Met de snelheid die we in de race kunnen laten zien is dat zeker mogelijk, al moet je dan wel tactisch rijden en de banden niet overbelasten. Maar Max kan dat wel, dus ik denk zeker dat we op het podium kunnen komen", aldus Marko bij Sky DE.

De grootste concurrent van Verstappen in het rijderskampioenschap, Lando Norris, kende echter meer pech. Hij kwam niet verder dan Q1 en Marko snapt wel dat de Brit daar flink van baalt. "Dan ga je zo laat naar buiten en komt er tot overmaat van ramp een gele vlag. Dat is toch echt pech? Lando had zóveel geriskeerd. Maar het is wel heel makkelijk mogelijk om hier naar voren te rijden."

"Hij heeft de snelheid, net als de auto, al is dat tot nu toe alleen nog maar gebleken als hij al vooraan reed. Als er een safety car komt, onder voor hem gunstige omstandigheden, kan het ook goed uitpakken. Maar het is voor ons kampioenschap wel een geruststellende gedachte dat hij een stuk verder naar achteren start." 

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Rechterhand Verstappen belangrijke spil in herstructurering Red Bull Racing