Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko zet streep door constructeurstitel Red Bull

Red Bull moest na de Grand Prix van Azerbeidzjan de leiding in het constructeurskampioenschap afstaan aan McLaren. Helmut Marko denkt dat het een verloren zaak is.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de Grand Prix van Azerbeidzjan waren de druiven zuur voor Red Bull. Sergio Perez reed een sterke race, maar eindigde hard in de muur na een touché met Carlos Sainz, terwijl Max Verstappen machteloos was en het met de vijfde plaats moest doen. McLaren nam zodoende de leiding in het constructeurskampioenschap over. Helmut Marko zet een streep door de kansen van Red Bull voor de titel.

"Om eerlijk te zijn, ja", zo reageert Marko bij Sky DE. "Het positieve is dat Oscar Piastri qua punten dicht bij Lando Norris staat en er teamorders bestaan binnen McLaren. Daarom zal er niet zo snel duidelijkheid volgen."

Marko maant Red Bull ook tot actie om Verstappen aan de rijderstitel te helpen. "Max kon niet eens aanhaken. De banden begaven het en de temperaturen van de remmen gingen omhoog. De auto heeft potentie, maar de setup is nog steeds heel erg gevoelig. De vooruitgang zal in Singapore nog niet te zien zijn. We moeten maar zien hoe we die race doorkomen, maar het moet echt beter vanaf Austin. Anders komt het rijderskampioenschap ook in gevaar."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"