Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko ziet bijzondere ontwikkeling: "Mexico neemt het over van Nederland"

De oranjegekte tijdens de Grand Prix van Nederland ziet men nergens anders ter wereld in de Formule 1, maar volgens Helmut Marko komen de Mexicanen aardig dicht in de buurt.

Perez Alonso fans
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Nederlandse Formule 1-fan zal ongetwijfeld weten hoe indrukwekkend de 'Orange Army' kan zijn in de Formule 1. De fans van Max Verstappen zijn overal ter wereld te vinden. In elk land en op elk circuit. Er is echter één plek ter wereld waar alles oranje kleurt in F1-land, en dat is natuurlijk Zandvoort.

Sinds Verstappen actief is in de koningsklasse zijn er twee edities geweest van de Formule 1 Grand Prix van Nederland. Beide keren won de Limburger voor het oog van zijn eigen publiek. Alles kleurde oranje, met kleding, vlaggen en fakkels, wat voor ongekende beelden zorgde. Toch ziet Red Bull-adviseur één land waarbij de fanbase wel aardig in de buurt komt.

En dat is Mexico, waar ze keihard juichen voor de teamgenoot van Verstappen, Sergio Perez. De 'Perez-gekte' was tijdens de GP van Mexico dit jaar en vorig jaar duidelijk te merken, mede door de podiumfinishes van de Mexicaanse coureur. Marko is lovend: "Het begon met de Orange Army, maar nu lijkt het er op dat Mexico het stokje heeft overgenomen."

"Waar Checo ook is, daar zijn er fans van hem en draagt men merchandise van hem! We merken het en het is waanzinnig! De verkoopcijfers schieten overduidelijk omhoog", zegt Marko trots tegen ServusTV. De Oostenrijker kan alleen maar blij zijn met de populariteit van zijn coureurs.

Perez trakteerde zijn fans al wel op podiumplaatsen in Mexico, maar van een overwinning kwam het nog niet. In 2022 won hij alleen in Monaco en in Singapore.

Ook interessant:

Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen

In de eerste Winter Special blikken de mannen van de RacingNews365 F1-podcast uitgebreid terug op het F1-seizoen 2022. Ze vellen hun oordeel over Max Verstappen en zijn weergaloze prestaties, maar ook over de rest van de Formule 1-grid. Dat en meer beluister je in de podcast hieronder!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Zet je wekker! Hoe laat begint de Grand Prix van Australië?