Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Marko ziet parallellen tussen 'zenuwachtige' Leclerc en Hamilton: "Ongelooflijk dat geluk"

Helmut Marko is heel blij met het verloop van het raceweekend in Imola. Hij ziet een sterk Red Bull. Tegelijkertijd zag hij dat Leclerc aan de zenuwen ten onder ging, maar nog goed weg kwam.

Leclerc Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Het was een afgetekende zege voor Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna afgelopen zondag. Helmut Marko is blij met de manier waarop zijn team na de desastreus verlopen race in Melbourne heeft gereageerd.

"Het was eigenlijk een saaie, maar wel een zenuwslopende race!", jubelt hij bij Motorsport Total. "Voor Max was het een makkie en Perez heeft het ook heel goed gedaan. Het was het juiste antwoord op Melbourne", klinkt hij opgelucht.

Niet helemaal vlekkeloos

De regerend wereldkampioen behaalde de maximale hoeveelheid punten door zijn overwinning in de sprintrace, de hoofdrace en het rijden van de snelste raceronde. Toch was de start van de sprintrace een klein smetje op het weekend, weet ook Marko.

"Op zaterdag hadden we een zwakke plek in de software en de manier waarop deze geprogrammeerd was", zo doelt hij op de slechte start van Verstappen. "Op zondag was alles echter optimaal en bij de pitstops waren wij weer de snelste. Alles was dus geweldig. Meer dan dit konden we niet echt doen."

Leclerc bezwijkt

Leclerc kwam als zesde over de meet in Italië, tot blijdschap van Marko. Hij zag hoe de concurrent ten onder ging vanwege de zenuwen, die het hele weekend merkbaar waren. Hij kwam zelfs nog heel goed weg, net als Hamilton in het verleden.

"Op vrijdag in de trainingen zag je de zenuwen al bij Leclerc toen hij spinde. Hij heeft echter net zo veel geluk als Hamilton. Het is ongelooflijk! Hij raakt de muur en kan gewoon verder rijden. Maar goed, dat is allemaal prima", lacht Marko.

Hij houdt nog steeds ernstig rekening met een sterk Ferrari de komende races. Twijfels over de titelkansen van Red Bull waren er bij Marko in ieder geval niet na het teleurstellende weekend in Australië.

"Voor ons was het altijd helder dat het kampioenschap nog niet voorbij was. Het is wel spannend. Ferrari is erg sterk en daarom moeten we op volle kracht blijven werken. We hebben in ieder geval twee sterke coureurs nu, dus wat dat betreft zijn we optimistisch over de toekomst."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022