Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Marko ziet Sainz 'tragische beslissing' maken

Carlos Sainz weet eindelijk waar hij komend jaar rijdt. Komend jaar verruilt de Spanjaard Ferrari voor Williams, een keuze die Helmut Marko niet aan zag komen.

Sainz Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nog voor er ook maar één kilometer was gereden, wist Carlos Sainz al dat hij na dit jaar moest gaan vertrekken bij Ferrari. Hij werd al snel de meest begeerde coureur tijdens Silly Season, maar stelde zijn keuze steeds vaker uit.

En niet voor niets, zo bleek meteen op de eerste dag van de zomerstop. Want daar was dan eindelijk het grote nieuws waar iedereen op zat te wachten: Carlos Sainz heeft een nieuwe team voor 2025. Maar het team wat hij heeft gekozen is toch een vrij verrassende: Williams.

Het team uit Grove bungelt achterin het veld en is bezig om een flinke make-over te krijgen. Daar moet Sainz dus een grote rol in gaan spelen. Toch vindt Helmut Marko, die de Spanjaard in 2015 liet debuteren in de Formule 1, het jammer dat zijn voormalige protegé vanaf komend jaar niet meer in de kop van het veld te vinden is.

"Het is begrijpelijk dat Carlos Sainz heeft besloten om naar Williams te gaan, want wat zouden de alternatieven zijn?", aldus de Oostenrijker in zijn wekelijkse column bij Speedweek. "Audi zal voor volgend jaar geen keuze zijn, als je kijkt naar hun huidige resultaten (als Stake F1 red.). En bij Alpine weet hij niet of hij komend jaar al een Mercedes-motor heeft of pas in 2026. Ik zou zeggen dat dit de beste oplossing voor hem was in zijn situatie."

"Het is natuurlijk wel een tragische beslissing dat hij zijn beste seizoen beleeft bij Ferrari en dan geen stoeltje krijgt in een topteam", vervolgt Marko. "Maar er moet iets gebeuren bij Williams. Ook daar heeft hij een sterke motor. En zogenaamd heeft hij een clausule in zijn contract waardoor hij kan vertrekken als er een bod komt van een aanzienlijk beter geplaatst team."

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel