Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Massa onder de indruk van Verstappen: "Hij maakt geen fouten"

De strijd om het kampioenschap tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton gaat komend weekend verder in Brazilië. Oud-F1-coureur Felipe Massa verwacht daar opnieuw een sterk optreden van Red Bull en met name van Verstappen.

Mercedes werd in Mexico verslagen door Red Bull. De Duitse renstal leek het in de kwalificatie goed voor elkaar te hebben, maar werd in de race verslagen door Max Verstappen en zijn team. Felipe Massa denkt dat Mercedes en Lewis Hamilton in Brazilië opnieuw rekening moeten houden met een verlies. "Ik verwacht dat Red Bull sterker zal zijn", zei Massa in gesprek met onder meer RacingNews365 . "Ik denk dat het een goed circuit is voor Red Bull. Red Bull doet het fantastisch dit jaar, vooral Max. Je ziet hem geen enkele fout maken. Natuurlijk zijn er in sommige races wat crashes geweest met Lewis. Maar het gaat om het kampioenschap, dus dan gedragen ze zich anders", aldus de oud-Formule 1-coureur. De Braziliaan is ontzettend onder de indruk van de constantheid van Verstappen. "Hoe hij de auto bestuurt, de prestaties zijn gewoon geweldig. Max is echt heel sterk en ik denk dat Interlagos een goed circuit kan zijn voor Red Bull en vooral voor hem", concludeert Massa.

Enthousiaste fans in Brazilië

De laatste keer dat de Formule 1 reed op het Autodromo Jose Carlos Pace was in 2019. Die wedstrijd werd gewonnen door Verstappen onder luid gejuich van de vele toeschouwers. Vorig jaar kon de race door de coronacrisis niet doorgaan. Massa voorspelt daarom dit jaar veel passievolle fans in Brazilië. "Ik denk dat mensen er echt naar uitkijken om weer op het circuit te zijn en weer hun support voor de sport te kunnen laten zien. Zeker nu met deze strijd om het kampioenschap tussen Max en Lewis. Ik weet zeker dat er extra enthousiasme zal zijn van de mensen daar en dat is schitterend." "Het is een geweldig circuit en een mooie plek. De Brazilianen kijken echt uit naar die race", aldus de oud-coureur die zelf afkomstig is uit Brazilië en daarom misschien ietwat bevooroordeeld is. De Grand Prix van Brazilië vindt plaats van 12 tot en met 14 november.

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024