Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko wint weddenschap met engineer Verstappen door 'Max-factor'

Door de pole van Max Verstappen is Helmut Marko vijftig euro rijker. Alhoewel, de helft daarvan moet hij meteen afstaan aan de Nederlander. De Oostenrijker blikt met een glimlach terug op de kwalificatie in Bahrein

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met een P1 en P5 kan Helmut Marko thuiskomen. Max Verstappen pakte in Bahrein de poleposition, terwijl Sergio Perez de vijfde stek voor zich opeiste. Voor de camera van ServusTV vertelt de Oostenrijker hoe blij hij is.

"Ja, we zijn zeer tevreden. Ook met Sergio op P5. Hier kan je goed inhalen, dus voor de race zijn we optimistisch. Het was een lastige dag. Leclerc was sterk, zoals we verwachtten. In de laatste sector was het echter niet optimaal van Verstappen, maar het was genoeg voor de poleposition."

Nog meer goed nieuws voor Marko, want hij had weer een weddenschap afgesloten met Gianpiero Lambiase, de engineer van Verstappen. De pole ging naar Max, waardoor de Red Bull-adviseur een mooi bedrag binnen wist te slepen. Toch moet hij een deel meteen weer afstaan aan Verstappen. "Ik verdien er 50 euro mee, maar ik moet daar 25 van aan Max geven. Hij is een harde onderhandelaar!", lacht hij.

En dat allemaal door de 'Max-factor', benadrukt Marko. "We hebben hard gewerkt na de trainingen en natuurlijk kwam vervolgens de Max-factor weer om de hoek kijken. Het is mooi om de race hier vooraan het veld te kunnen starten", aldus de Red Bull-adviseur.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China