© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

MAX VERSTAPPEN BOEKT DOMINANTE ZEGE IN GP MEXICO

28 okt. 2018 21:53 Ruud Dimmers 2 reacties
Max Verstappen heeft op overtuigende wijze de Grand Prix van Mexico op zijn naam geschreven. Bij de start pakte de Nederlander de leiding, om de concurrentie pas bij de finish weer terug te zien.

Vanaf een tweede startpositie begon Max Verstappen aan de Grand Prix van Mexico. De start was van tevoren al veelbesproken door de lange run naar de eerste bocht, en gevreesd werd voor chaos. Lewis Hamilton had een wereldstart en pakte de leiding in de run naar de eerste bocht, maar Verstappen dook aan de binnenkant en veroverde de leiding in de race. Polesitter Daniel Ricciardo viel zelfs terug naar de derde plaats.

Vooraan nam Verstappen het heft in handen en liep met enkele tienden per ronde weg van Hamilton, maar na negen ronden verloor de Brit seconden per ronde. Zijn banden waren compleet aan gort, waardoor Verstappen uitliep naar een voorsprong van zes seconden voordat Hamilton in ronde 12 overstapte naar de supersoft band.

In ronde 13 maakte de Nederlander ook zijn stop voor een set van de supersofts. Hierdoor viel hij terug tot achter de beide Ferrari's, maar Raikkonen viel direct ten prooi aan de Nederlander. De leiding kwam in ronde 18 terug bij Verstappen toen Vettel stopte, waarna de voorsprong op Hamilton zeven seconden bedroeg.

Het was voor de Red Bull-coureur zaak om zijn banden onder controle te houden en niet teveel van de auto te vergen. Met speels gemak controleerde de Nederlander de race, tot het moment dat Vettel voorbij ging aan Hamilton. De Ferrari-coureur draaide vervolgens het gas vol open en won een halve seconde per ronde op de Nederlander.

Vettel wisselde bij het ingaan van ronde 48 naar een nieuw setje van de ultra's, maar moest daarmee nog 24 ronden tot de finish, en viel terug tot achter Ricciardo.. Verstappen counterde, maar speelde met zijn bandenkeuze op safe door te wisselen naar een setje van de supersoft.

Zijn leiding kwam in het vervolg van de race niet meer in gevaar, waardoor Max Verstappen zijn tweede zege van het seizoen behaalde. Het was ook zijn tweede opeenvolgende zege in Mexico. Teamgenoot Daniel Ricciardo zag in de slotfase een tweede plaats in rook opgaan door een probleem met de Renault-motor.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen