Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen gehard door strenge leerschool vader Jos

Max Verstappen heeft in zijn nog korte Formule 1-carrière al de nodige kritiek gekregen. De Nederlander kan daar naar eigen zeggen goed mee omgaan, omdat hij de strengst denkbare leerschool heeft doorlopen. De leerschool van vader Jos.

Zoals Max Verstappen nu op zijn prestaties wordt afgerekend door Red Bull-kopstuk Helmut Marko, zo werd hij vroeger stevig aangepakt door vader en mentor Jos Verstappen. Dankzij die strenge leerschool is Max Verstappen nu al op jonge leeftijd een geharde coureur. "Ik heb de zwaarst denkbare leerschool gehad" , zo laat Verstappen in gesprek met het Duitse Auto Bild Motorsport weten. "Als nu iemand kwaad op me is, doet me dat daarom niet zoveel."

Max Verstappen geeft als voorbeeld van hoe hard zijn leerschool was een weekend waarin de motivatie bij de Nederlander verder te zoeken was. Vader Jos dreigde met hem uit het wk karten te stappen en dat had het gewenste effect. "Ik stond 's ochtends op, pakte poleposition, en won uiteindelijk alle heats en finales met groot vertoon van macht." Nu blikt hij met trots terug op die overwinning en op de band met vader Jos, die nu wel een stuk relaxter is. "Al vraagt hij me nog wel eens of ik een tik op mijn helm nodig heb om sneller te gaan" , besluit Verstappen.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'