Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen heeft taakstraf afgerond

Max Verstappen heeft zijn taakstraf voor de FIA afgerond. De Red Bull-coureur kreeg na afloop van de Grand Prix van Brazilië vorig jaar een taakstraf van twee dagen voor zijn duwpartij met Esteban Ocon.

De FIA liet eerder al weten dat Verstappen zich in moest zetten voor diverse projecten van de FIA. Het eerste deel van zijn taakstraf voerde de Nederlander uit tijdens de Formule E-race in Marrakesh. Daar liep de Red Bull-coureur een dag mee met de stewards, tot volle tevredenheid.

Dag nummer twee werd deze week voldaan. Verstappen was dit weekend aanwezig tijdens het jaarlijkse FIA Internationale Stewards Programme in Genève. Op de zaterdag nam Verstappen deel aan een aantal interactieve case-studies. De Red Bull-coureur sprak van een leerzame dag. “We doen ons werk op de baan en proberen alles uit onze race te halen, en het moge duidelijk zijn dat de stewards hun werk doen om via de beste manier een eerlijke beslissing te kunnen nemen." “Het is een goede les geweest en ik heb veel geleerd, zowel tijdens mijn dag in Marrakesh, waar ik me heb vermaakt en die me veel inzicht gaf m.b.t. de stewards, en nu hier. Ik denk dat het goed is om ook aan dit event te hebben deelgenomen.”

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'