Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen hekelt zogenaamde 'keyboard warriors'

Hoewel Max Verstappen in het afgelopen Formule 1-seizoen uitgroeide tot één van de smaakmakers, was er zeker aan het begin van het seizoen de nodige kritiek op de Nederlander. Niet alleen Formule 1-analisten vielen over de te agressieve rijstijl van de Red Bull-coureur, ook mensen die in de ogen van Verstappen niks van de Formule 1 weten, gaven hun ongezouten mening.

Tegenover De Telegraaf erkent Verstappen dat hij helemaal klaar is met deze criticasters, de zogenaamde 'keyboard warriors' die vanachter hun beeldscherm van alles roepen. "Mensen geven tegenwoordig op social media zo makkelijk hun mening, terwijl ze de persoon niet kennen en vaak durven ze het dan niet in je gezicht te zeggen. Ik noem dat soort mensen inderdaad Keyboard warriors."

Volgens de 21-jarige Nederlander beseffen de meeste mensen niet wat het betekent als je zoals hem op de limiet rijdt. "Vaak worden er dingen gezegd en geschreven waar ik het niet mee eens ben. Dat komt doordat mensen zich niet kunnen inleven in een coureur, omdat ze het zelf niet hebben meegemaakt. Ik ga mensen echt niet aanraden om 300 kilometer per uur te gaan rijden op de openbare weg, maar als je op de limiet rijdt, dan kan het gebeuren dat je een foutje maakt." De nummer vier van het afgelopen WK vergelijkt het met de miljoenen voetbalcoaches die ons land rijk is als het Nederlands Elftal speelt. "Ik kan natuurlijk mijn mening geven over voetbal, maar daar heb ik uiteindelijk geen verstand van. Soms denk ik dat wel als ik voor de televisie zit, maar niemand zit te wachten op mijn mening over voetbal. De trainer denkt niet ineens: "Max heeft dit geroepen, dus ga ik het omgooien." Dat heb ik bij mensen die zomaar wat roepen over de Formule 1, de meesten snappen er totaal niks van en dan denk ik: 'Hou je gewoon bij de feiten'."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin