Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Max Verstappen plukt in titelstrijd vruchten van harde leerschool vader Jos

De laatste keer dat Max Verstappen om een kampioenschap vocht was in 2014 in het Europese Formule 3-kampioenschap. Nu hij zich in de Formule 1 steevast van voren laat zien, profiteert hij van de lessen van vader Jos, die door menigeen als 'hard' worden getypeerd.

Jos Max Verstappen bahrein test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het is inmiddels een bekend verhaal. Jos Verstappen liet zoonlief Max Verstappen op jonge leeftijd alleen achter bij een tankstation na een kostbare fout op de karts. Het was misschien een harde actie van de voormalig F1-coureur van onder andere Benetton en Minardi, maar vandaag de dag kunnen ze er samen hard om lachen.

"Nu wel ja, maar toen was het zo grappig niet", aldus Max Verstappen in gesprek met Sky Sports F1. "Er is niks erger dan wat ik toen heb meegemaakt", klinkt het lachend en dus overduidelijk met een knipoog. Max zijn moeder overigens reed een paar kilometer achter hen en ook vader Jos draaide op enig moment toch om om Max op te pikken. Maar de schrik zat er even goed in.

"Ik denk dat dat goed voor mij was op dat moment. Je wordt er door gehard", vervolgt hij. "Mijn vader pakte de zaken aan op een manier die ik toen erg streng vond, maar vandaag de dag ben ik alleen maar blij dat hij het zo aanpakte. Het bereidde me goed voor op dat wat er nu gebeurt."

En wat er nu gebeurt is natuurlijk dat Verstappen meer races dan ooit wint, de leiding in het WK heeft gepakt en als gevolg daarvan misschien wel dé grote favoriet is voor de wereldtitel. Verstappen kan een hele grote woorden, groter misschien wel dan Johan Cruijff, zoals de voetballegende zelf ooit voorspelde.

Verstappen zelf echter kan niet zoveel met die voorspelling: "Het is moeilijk om sporten met elkaar te vergelijken. Sowieso ben ik hier nooit mee begonnen met als doel een (sport)icoon te worden. Ik hield gewoon van wat ik deed. Eerst was dat karten, later ging het erom dat ik de Formule 1 zou halen en daar mijn best in deed."

"Dat doe ik nu en ik wil daar van genieten om later terug te kijken op een carrière waar ik trots op kan zijn."

Ook interessant:

Bezorgt Max Verstappen de Britten, inclusief Lewis Hamilton, dit weekend de volgende grote kater? Tom Coronel en Ruud Dimmers spreken zich hierover uit in de F1-podcast van RacingNews365 met host Joris Mosterdijk.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

20 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken