© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'We komen veel meer dan 40 PK tekort'

24 aug. 2018 14:54 Ruud Dimmers 5 reacties
Max Verstappen verwacht niet dat hij in België mee kan doen in de strijd om de zege. De Red Bull-coureur komt naar eigen zeggen veel vermogen tekort.

De thuisrace van Max Verstappen op Spa-Francorchamps moet een oranje feest worden. Tienduizenden Nederlandse Formule 1-fans reizen af naar de Ardennen om hun idool te zien schitteren.

Het ruim zeven kilometer lange circuit is prachtig om op te rijden, maar kent lange passages die vol gas genomen worden. Iets wat in het nadeel van Verstappen is, die zichzelf dan ook niet ziet knokken voor de zege. "Je moet realistisch zijn en ik denk niet dat ik een echte kans maak", klinkt het realistisch uit de mond van Verstappen.

Het vermogensverschil van zijn Renault-motor werd in de media vaak dertig tot veertig PK genoemd, maar de Red Bull-coureur acht het gat veel groter. "Het is veel meer", laat hij aan RTL Duitsland weten.

De relatie tussen Red Bull en Renault verslechterde de afgelopen weken. Verstappen en Ricciardo zien zichzelf bijna ieder weekend kansloos om te vechten voor de zege, waarbij het tekort aan motorvermogen de grote boosdoener is. Verstappen's beste resultaat op Spa-Francorchamps is een achtste plaats in 2015.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen