Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'We komen veel meer dan 40 PK tekort'

Max Verstappen verwacht niet dat hij in België mee kan doen in de strijd om de zege. De Red Bull-coureur komt naar eigen zeggen veel vermogen tekort.

De thuisrace van Max Verstappen op Spa-Francorchamps moet een oranje feest worden. Tienduizenden Nederlandse Formule 1-fans reizen af naar de Ardennen om hun idool te zien schitteren.

Het ruim zeven kilometer lange circuit is prachtig om op te rijden, maar kent lange passages die vol gas genomen worden. Iets wat in het nadeel van Verstappen is, die zichzelf dan ook niet ziet knokken voor de zege. "Je moet realistisch zijn en ik denk niet dat ik een echte kans maak", klinkt het realistisch uit de mond van Verstappen. Het vermogensverschil van zijn Renault-motor werd in de media vaak dertig tot veertig PK genoemd, maar de Red Bull-coureur acht het gat veel groter. "Het is veel meer", laat hij aan RTL Duitsland weten. De relatie tussen Red Bull en Renault verslechterde de afgelopen weken. Verstappen en Ricciardo zien zichzelf bijna ieder weekend kansloos om te vechten voor de zege, waarbij het tekort aan motorvermogen de grote boosdoener is. Verstappen's beste resultaat op Spa-Francorchamps is een achtste plaats in 2015.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"