Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nikita Mazepin

Mazepin ziet kansen voor F1-comeback en haalt uit naar Schumacher

Nikita Mazepin hoopt nog altijd op een comeback in de Formule 1. De Russische coureur raakte begin dit jaar zijn stoeltje bij Haas kwijt, maar ziet nog een kans om weer voor het team te rijden. Hij stipt hierbij de ietwat tegenvallende prestaties van Mick Schumacher aan.

Nikita Mazepin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Nikita Mazepin ziet nog steeds een kans om terug te keren in de Formule 1. De Russische coureur verloor zijn zitje bij Haas toen Rusland besloot Oekraïne binnen te vallen, waarna Haas maatregelen nam. De banden tussen Haas en Mazepin werden verbroken, net als de banden van de renstal met sponsor Uralkali.

Het is alweer een aantal maanden geleden en Mazepin is snel van het toneel verdwenen. Zijn ambitie om een F1-comeback te maken zijn echter nog niet verdwenen. "Wonderen gebeuren", zegt hij tegen het Russische MatchTV, de TV-zender die overigens eigendom is van Gazprom Media, een media-tak van het gelijknamige aardgasbedrijf.

Mazepin noemt Kevin Magnussen als voorbeeld van een onverwachtse comeback in de Formule 1. "Ik denk dat als iemand Kevin eind februari had gevraagd of hij een week later in een F1-bolide zou rijden, dat hij zeker weten 'nee' had gezegd."

"Vier maanden geleden kon ik het mij niet voorstellen dat de wereld zo veel zou veranderen. Nu kan ik mij niet voorstellen dat het over vier maanden weer normaal is, maar ik hoop het wel", aldus Mazepin, die niet bang is uit vorm te zijn na zijn afwezigheid: "Magnussen is ook in goede vorm na een pauze. Hij heeft zichzelf bewezen en ik ben van plan precies het zelfde te doen en zijn succesverhaal te herhalen."

Mazepin kritisch over prestaties van Schumacher

Toen het contract van Mazepin werd verscheurd door Haas, heeft niemand nog contact gezocht met de Rus. "Waarom heeft niemand mij iets gestuurd? Ik weet het niet, maar als een monteur of iemand waar ik nauw mee heb samengewerkt ineens overbodig blijkt te zijn, dan zou ik ook een bericht sturen op WhatsApp. Ongeacht wat de situatie is tussen ons of het management."

Mogelijk ziet de voormalig Haas-coureur een optie in het stoeltje van Mick Schumacher, zijn voormalige teamgenoot in 2021. De Rus is kritisch over het seizoen van Schumacher. "Ik zeg alleen maar dat de resultaten wel voor zichzelf spreken, meer zeg ik er maar niet over." De Duitser kent vooralsnog een matig F1-seizoen, maar versloeg in 2021 Mazepin dubbel en dwars.

Ook interessant:

Waarom Verstappen zich nog niet rijk rekent na perfect weekend in Azerbeidzjan

In onderstaande video blikken we terug op de Grand Prix van Azerbeidzjan en bespreken we de performance van Verstappen en de (nieuwe) problemen van Mercedes en Ferrari. In onderstaande video ben je binnen een aantal minuten weer helemaal bij!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

38 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen