Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Stella

McLaren baalt enorm van 'gemiste kans' in strijd met Red Bull

Lando Norris schreef op dominante wijze de Grand Prix van Nederland op zijn naam, waardoor McLaren weer een aantal punten op Red Bull inliep. Toch baalt teambaas Andrea Stella van een gemiste kans

Stella FP3 Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren maakte indruk op Zandvoort. Lando Norris was tijdens de Grand Prix vele malen sneller dan Max Verstappen en schreef met een voorsprong van 22,8 seconden de overwinning bij op zijn palmares. Toch ging het bij McLaren niet helemaal van een leien dakje. Oscar Piastri kende een lastige race en zat lang vast in vuile lucht achter Charles Leclerc, met de vierde plaats tot gevolg.

En daar baalt McLaren van. Het team verkleinde de achterstand op Red Bull in het constructeurskampioenschap, maar er had veel meer ingezeten. Het verschil is nu dertig punten. Teambaas Andrea Stella is niet volledig tevreden en maant tot verbeteringen.

"Ten eerste is het eindresultaat wel kostbaar", vertelt Stella tegenover onder meer RacingNews365. "Ik denk dat het een andere race was geworden als we geen positie hadden verloren ten opzichte van George Russell. Oscar had het tempo om Verstappen te verslaan, dus het is een gemiste kans. Tegelijkertijd benaderen we het zoals elke andere kans die we krijgen, of het nu gaat over de prestaties van de coureurs, het team of de auto. Er volgt een analyse en dan kijken we welke factoren we onder controle hebben. Dat moeten we verbeteren."

Een verbeterpunt is wel al bekend voor McLaren: de starts. Norris en Piastri kwamen slecht weg en raakten daardoor posities kwijt. "De start is een fundamenteel onderdeel van het racen. Het is net zo belangrijk als de prestaties van de auto. We moeten goed kijken naar de details waarom onze concurrenten iets op ons lijken te winnen. Ik denk dat we statistisch gezien in de loop van het seizoen competitief zijn geworden qua initiële start en het wegkomen. Maar we zien wel dat sommige auto's, zoals Verstappen, heel goed lijken te presteren."

Daarom moet het ook beter, vindt Stella. "Als je een goede kwalificatie kunt verzilveren met een goede start, maakt dat je leven een stuk gemakkelijker. We moeten er zeker naar kijken. En zoals ik al zei, dit komt uit de coureur als het gaat om de initiële start en de uitvoering van de startprocedure én het komt vanuit het oogpunt van het team, want er zijn een aantal aspecten die onder de controle van het team vallen. We moeten kijken naar mogelijke optimalisaties."

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull presenteert snufje voor Verstappen in Bakoe