Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren-baas geeft toe: "Weet niet hoe hard Verstappen pushte in Qatar"

McLaren kende een veelbelovend weekend in Qatar. De oranje bolides van Oscar Piastri en Lando Norris gingen als een tierelier, wat resulteerde in een zege in de sprintrace en twee podiumplaatsen in de hoofdrace. Teambaas Andrea Stella is blij, maar brengt ook een kanttekening aan.

Norris Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nadat Oscar Piastri op zaterdag op pure snelheid de sprintrace wist te winnen, was ook het gat richting Max Verstappen in de hoofdrace vrij klein. Piastri eindigde op bijna vijf seconden achter de Nederlander als tweede en Lando Norris, die een paar seconden later als derde over de streep kwam, leek op momenten zelfs sneller te zijn. Andrea Stella vertelt tegen Autosport dat de verplichte pitstops, iedere coureur moest op het Losail International Circuit door bandenproblemen drie keer wisselen, een vertekenend beeld opleverde.

"Allereerst denk ik dat de strategie van de leider suboptimaal is als je de volledige racetijd in acht neemt", legt Stella uit. "Je bouwt altijd een marge in, omdat dat je beschermt tegen een late safety car. Ten tweede weet ik niet zeker hoe hard Max aan het pushen was, al leek het er wel op dat hij niet heel veel meer over had."

Stella zag een bijzondere Grand Prix

Stella zag door de vele verplichte pitstops een ander soort race. "Iedereen ging voluit, mede omdat de eerste stint werd ingeperkt en er snel een pitstop gemaakt moest worden. Onze coureurs konden de gehele race pushen, want de mediums en de hards gedroegen zich goed. Ik verwachtte op vrijdag dat de banden het snel zouden begeven en er veel management nodig zou zijn. Uiteindelijk werd het volledig anders."

Toch danst McLaren nog niet op de tafel. "We gaan in de komende races zien of deze prestatie voortkomt uit onze recente updates, of dat het met de omstandigheden en extra regels in Qatar te maken had. Mercedes was ook erg snel, kijk maar naar George Russell. Hij had een goede snelheid te pakken, maar kwam in een vervelende crash met zijn teamgenoot terecht. Deze baan paste goed bij onze auto, dus ik verwacht niet dat dit per se de rangorde voor het restant van het seizoen hoeft te zijn", sluit Stella voorzichtig af.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten McLaren nu serieus gaan vrezen

Verstappen is een drievoudig F1-kampioen! Dat viert men in de nieuwste RN365 F1-podcast, maar Coronel, Dimmers en host Mosterdijk praten over nog zo veel meer. De opmars van McLaren, die crash tussen Hamilton en Russell, maar ook al het drama, de baalweekenden van Perez en Stroll en andere onderwerpen passeren de revue.

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"