Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren beleeft laat eureka-moment bij ontwikkeling nieuwe F1-bolide

Het McLaren-team heeft haar nieuwe MCL60 onthuld, maar tempert tegelijkertijd de verwachtingen voor het komende seizoen. In ieder geval in het eerste deel zal men nog niet op haar sterkst zijn.

McLaren MCL60 launch
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Op maandagavond trok McLaren het doek van haar nieuwste F1-bolide. De MCL60 is de auto waarmee het veelbelovende coureursduo Lando Norris en Oscar Piastri dit jaar aan de start van het seizoen zullen staan.

Teambaas Andrea Stella tempert echter alvast de verwachtingen voor het eerste deel van het jaar. Dat na enkele late 'realisaties' in het ontwerpproces. "Ik hoop dat we in de loop van het seizoen onszelf in de top vier kunnen nestelen", zo laat de nieuwe baas weten in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Realistisch gezien is de vierde plek het hoogst haalbare, vanwege de traditionele top drie teams. Zoals ik al zei: in de loop van het seizoen. Op de korte termijn moeten we realistisch zijn. Er zitten al enkele goede ontwikkelingen in de pijplijn, die we snel terug moeten zien op het circuit."

"Daardoor moeten we in het seizoen een mooie stap kunnen zetten, maar we zijn niet naïef. We weten dat elk team hetzelfde zal zeggen over haar ontwikkelingen", aldus de Italiaan.

De nieuwe McLaren MCL60 in vol ornaat

De nieuwe McLaren-bolide is onthuld! Lando Norris en Oscar Piastri gaan dit jaar aan de slag met de MCL60, die ze deze maandag onthulden in Woking. In dit album tonen we je de auto vanuit alle hoeken en standen.

Bekijk het album

Late ingeving

Als we de McLaren-teambaas verder vragen naar zijn weinig enthousiaste voorspellingen, wijst hij op het volgende woord: realisme.

"Het is altijd lastig te zeggen hoe het werk dat gedurende de winter wordt uitgevoerd zich uitbetaald qua wijzigingen in de rangorde", vervolgt hij zijn verhaal.

McLaren had pas laat door hoe ze nog veel tijd konden winnen, zo moet Stella toegeven. "We zijn blij met de ontwikkeling van de bolide op de vlakken, maar er zijn ook een aantal vlakken waarbij we pas laat in de ontwikkeling doorhadden dat er een veelbelovende richting was die we op konden gaan."

"Daar hebben we nog niet van kunnen profiteren op de korte termijn en daarom heb ik ook al meerdere keren verwezen naar ontwikkelingen die later in het seizoen op de auto zullen komen. Ik wil gewoon realisme opwekken", aldus de teambaas.


Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Oscar Piastri

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Presentatie nieuwe Formule 1-auto's 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië