Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren beleeft laat eureka-moment bij ontwikkeling nieuwe F1-bolide

Het McLaren-team heeft haar nieuwe MCL60 onthuld, maar tempert tegelijkertijd de verwachtingen voor het komende seizoen. In ieder geval in het eerste deel zal men nog niet op haar sterkst zijn.

Op maandagavond trok McLaren het doek van haar nieuwste F1-bolide. De MCL60 is de auto waarmee het veelbelovende coureursduo Lando Norris en Oscar Piastri dit jaar aan de start van het seizoen zullen staan. Teambaas Andrea Stella tempert echter alvast de verwachtingen voor het eerste deel van het jaar. Dat na enkele late 'realisaties' in het ontwerpproces. "Ik hoop dat we in de loop van het seizoen onszelf in de top vier kunnen nestelen", zo laat de nieuwe baas weten in gesprek met onder meer RacingNews365 . "Realistisch gezien is de vierde plek het hoogst haalbare, vanwege de traditionele top drie teams. Zoals ik al zei: in de loop van het seizoen. Op de korte termijn moeten we realistisch zijn. Er zitten al enkele goede ontwikkelingen in de pijplijn, die we snel terug moeten zien op het circuit." "Daardoor moeten we in het seizoen een mooie stap kunnen zetten, maar we zijn niet naïef. We weten dat elk team hetzelfde zal zeggen over haar ontwikkelingen", aldus de Italiaan.

Late ingeving

Als we de McLaren-teambaas verder vragen naar zijn weinig enthousiaste voorspellingen, wijst hij op het volgende woord: realisme. "Het is altijd lastig te zeggen hoe het werk dat gedurende de winter wordt uitgevoerd zich uitbetaald qua wijzigingen in de rangorde", vervolgt hij zijn verhaal. McLaren had pas laat door hoe ze nog veel tijd konden winnen, zo moet Stella toegeven. "We zijn blij met de ontwikkeling van de bolide op de vlakken, maar er zijn ook een aantal vlakken waarbij we pas laat in de ontwikkeling doorhadden dat er een veelbelovende richting was die we op konden gaan." "Daar hebben we nog niet van kunnen profiteren op de korte termijn en daarom heb ik ook al meerdere keren verwezen naar ontwikkelingen die later in het seizoen op de auto zullen komen. Ik wil gewoon realisme opwekken", aldus de teambaas.

2g9gpe5Ks9o

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Ophef in F1-paddock Vermeende berichten van Horner gelekt naar F1-bazen en media