Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren bezorgd over duel met Verstappen: "Hopelijk geen Senna/Prost-scenario"

Veel Formule 1-fans zullen uitkijken naar de start van de Grand Prix van Singapore. Zeker vanwege het feit dat de twee grote titelconcurrenten, Lando Norris en Max Verstappen, op de eerste startrij staan. Al zal het ook voor de nodige stress zorgen aan de pitmuur...

XPB 1308345 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is een eerste startrij waar menig Formule 1-fan in deze tijd van droomt: Lando Norris op poleposition, met Max Verstappen daarnaast op P2. Risico's en pech zijn echter niet uitgesloten, want het kan ook tot een clash komen tussen de twee, zeker op een smal circuit als Singapore. De teambaas van Norris, Andrea Stella, hoopt in ieder geval dat een herhaling van de F1-geschiedenis hen bespaard blijft. Twee andere grote rivalen, Alain Prost en Ayrton Senna, kwamen elkaar in 1989 en 1990 namelijk tegen op Suzuka, met beruchte incidenten tot gevolg.

"Ik had liever een startgrid gezien met twee McLarens op P1 en P2, want dat zou ons wat bescherming hebben gegeven. Maar vanuit het perspectief van het racen, de Formule 1 en het spektakel, is dit een hele interessante startgrid", zo begint Stella zijn verhaal tegenover onder meer RacingNews365. "Ik hoop dat de race zonder problemen verloopt. Niemand wil het soort incident zien wat Alain Prost en Ayrton Senna bijvoorbeeld hadden in Suzuka. We willen racen, we willen dat de beste auto races wint. We willen de spanning van de afgelopen races terugzien."

Toch zal de teambaas van McLaren met één ding rekening moeten houden. Norris kent dit seizoen opvallend vaak een slechte start, ook als hij vanaf pole vertrekt. Toch heeft Stella er vertrouwen in dat hij de race zal winnen, mocht Norris Verstappen op afstand kunnen houden. "Onze auto is erg sterk in de longruns. Ik denk dat we de race onder controle moeten kunnen krijgen als we de leiding vast kunnen houden. We worden natuurlijk ondersteund door de pace, zelfs met veel brandstof aan boord."

Stella vervolgt: "Verstappen zal misschien proberen en kijken hoe hij de leiding kan pakken. Hij zal zelfs vanuit een strategisch oogpunt nadenken over hoe hij dat mogelijk kan maken." Dan kijkt de McLaren-teambaas ook met een schuin oog naar de man op P3: Lewis Hamilton. "Ik hoop dat Hamilton, vanwege zijn verleden bij McLaren, ons een beetje zal helpen en in de eerste ronde voor Verstappen zal rijden. Dit kan Lando helpen... Maar natuurlijk, ik maak een grapje!", zo is Stella zijn gevoel voor humor nog niet verloren.

Dan kijkt hij nog een keer vooruit naar de situatie bij de start. "Met Lando en Max naast elkaar zal onze avond zeker spannender worden. Als Lando de leiding neemt, met de performance die we in de auto hebben en die Lando zelf heeft... Dat is veelbelovend voor de race."

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Singapore 2024