Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

McLaren blij verrast door reactie Red Bull: "Mooi om te zien"

McLaren is verwonderd over de reactie van Red Bull Racing op het vertrek van hun Chief Engineer, Rob Marshall.

Rob Marshall was al sinds 2006 actief als leidinggevende engineer bij Red Bull Racing, en vertrekt dus nu per direct zodat hij in januari 2024 aan de slag kan bij het team van McLaren. In de jaren bij Red Bull was hij een sleutelfiguur in de organisatie, en heeft hij zichzelf omhoog gewerkt tot Chief Engineering Officer. Bij McLaren gaat hij volgend jaar aan de slag als Technical Director, Engineering & Design.

De teambaas van McLaren, Andrea Stella, zegt er het volgende over: "We zijn ontzettend blij dat Rob ons komt vergezellen in de reis om McLaren weer naar de voorkant van het veld te brengen. Rob heeft uniek veel ervaring in engineering en het design van de F1-bolides. Hij is medeverantwoordelijk voor het opzetten van zo'n sterke technische afdeling bij Red Bull. Ik denk dat hij doorheeft dat hij een fundamentele speler kan zijn om McLaren aan een overwinning te helpen. "

"Goed om te zien dat Red Bull Rob zo respecteert"

"Rob is erg enthousiast om bij McLaren te komen werken. Toen Rob het nieuws bekendmaakte, kwam Red Bull ook met een statement naar buiten, wat erg hartverwarmend was. Ik denk dat Red Bull heel erg goed weet wat voor rol Rob voor hen heeft gespeeld, en dat resulteert in ontzettend veel respect. Het is mooi om te zien dat Red Bull Rob zo respecteert", aldus Stella.

In het persbericht van Red Bull werd Rob bedankt voor zijn jaren trouwe dienst: "We willen Rob bedanken voor alles wat hij de afgelopen 17 jaar voor het team heeft gedaan. Zijn werk aan de generatie auto's die ons tussen 2010 en 2013 vier geweldige titels opleverden, was werkelijk voortreffelijk. Zijn invloed zal gemist worden, maar we bedanken hem nogmaals voor alles wat hij gedaan heeft en wensen hem het allerbeste in zijn nieuwe rol", concludeert Red Bull-teambaas Christian Horner in het statement.

Geen invloed op budget

Het team van McLaren heeft net als elk ander team op de grid te maken met het budgetplafond. Het team heeft toch deze investering in Rob Marshall kunnen doen: "Zak Brown heeft McLaren in zo'n positie gebracht dat we het ons kunnen veroorloven om dit soort bedragen uit te geven. We hadden de mogelijkheid om binnen het budget deze beslissing te nemen, niet alleen vanuit operationeel oogpunt, maar ook qua kapitaal. Het is dus geen ingewikkeld proces geweest", aldus Stella.

Ook interessant:

Dan moet Perez naast Verstappen vervangen worden

In de nieuwste F1-podcast van RN365 wordt er vooruitgeblikt op de GP van Canada, maar wordt er nog veel meer besproken, waaronder de toekomst van Sergio Perez bij Red Bull. Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk vellen hun oordeel. Beluister 't hieronder.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Video Droomoverstap Hulkenberg zet F1-coureursmarkt op scherp