Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren blij met belangrijke Red Bull-aanwinst: "Geeft ons extra paardenkracht"

Rob Marshall en David Sanchez zijn tot het team van McLaren toegetreden na hun vertrek bij respectievelijk Red Bull en Ferrari. CEO Zak Brown is ontzettend enthousiast over de komst van de beide heren.

Norris Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren was de revelatie in 2023. Het team uit Woking begon dramatisch aan het Formule 1-seizoen, maar draaide dat volledig om met een radicale update. Lando Norris en Oscar Piastri reden vanaf de Grand Prix van Groot-Brittannië negen podiumplaatsen bij elkaar.

Begin 2023 kwam er nog meer goed nieuws voor McLaren. Rob Marshall, recentelijk nog de Chief Designer van Red Bull, en David Sanchez traden toe en vormen vanaf 1 januari 2024 de technische leiding met Peter Prodomou. Zij rapporteren aan teambaas Andrea Stella.

De nieuwe MCL38 zal op 14 februari worden onthuld, waarbij McLaren hoopt dat ze de vorm van 2023 kunnen doortrekken. Het team wil maar al te graag de naaste concurrent van Red Bull worden. Brown gelooft er heilig in dat Marshall en Sanchez een belangrijke bijdrage kunnen leveren.

"Extra paardenkracht"

"Ik denk dat het team vorig jaar heeft laten zien waartoe we in staat zijn en nu Rob en David erbij zijn gekomen, geeft dat ons extra paardenkracht", vertelt Brown tegenover Sky Sports. "Het is nog steeds een hele uitdaging om terug te keren aan de top, maar ik heb het gevoel dat we alle middelen hebben om dat te doen. Nu moeten we alleen nog de andere negen teams verslaan, wat nooit gemakkelijk is."

Aan de motivatie zal het niet liggen. "We zijn enthousiast, het team is erg gemotiveerd. We hadden een sterke tweede helft van 2023 en ik hoop gewoon dat we iets sterker beginnen dan rond deze tijd vorig jaar. Rob (Marshall red.) heeft veel energie, veel ideeën en hij brengt veel waardevolle ervaring mee."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"