Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren gunt 82-jarige F1-kampioen spectaculaire 'comeback'

Motorsportlegende en F1-wereldkampioen Mario Andretti lijkt dit jaar een item van bucketlist af te kunnen vinken nadat hij een aanbood kreeg om een ritje te mogen maken in een Formule 1-bolide van McLaren.

De Formule 1-wereldkampioen van 1978, Mario Andretti, zal dit jaar een verrassende comeback maken in een Formule 1-cockpit na een aanbod van McLaren-CEO Zak Brown. Brown en de 82-jarige Andretti spraken met elkaar voor de start van de Miami Grand Prix met Sky F1 -reporter Martin Brundle. In het gesprek kwam de vraag tot stand of Andretti nog wel eens achter het stuur van een moderne F1-bolide zou willen kruipen. Andretti reageerde enthousiast: "Natuurlijk! Je hebt altijd nog een beetje die drang. Als ze me toelaten, stap ik in. Het staat op mijn bucketlist. Brown reageerde vervolgens: "Ik heb altijd gewild dat Mario Andretti voor mij zou rijden. Dus weet je wat? Laten we het doen in Austin (Grand Prix van de Verenigde Staten, red.). Maar we gaan er een weddenschap aan hangen, want dat is wat ik doet met mijn coureurs." Wat die weddenschap in zou moeten houden, wordt niet gezegd. De McLaren-CEO bevestigde later in zijn aanbod in een Tweet dat Andretti tijdens het Grand Prix-weekend van de Verenigde Staten in een McLaren F1-bolide zal gaan rijden.

1523981470221676545

Honoured to stand between @MarioAndretti and @emmofittipaldi on the grid in Miami. Two world champions and legends of our sport. Struck a deal with Mario to tick something off his bucket list - he'll be driving a previous @McLarenF1 race car at this year's US GP in Austin 👊 pic.twitter.com/FWzEzNzmvE — Zak Brown (@ZBrownCEO) May 10, 2022

Andretti's succesvolle carrière in de F1 en autosport

Andretti reed is zijn carrière 128 Grands Prix en is volgens de statistieken de meest succesvolle Amerikaanse coureur in de geschiedenis van de Formule 1. In 1978 won hij de wereldtitel voor Lotus. In 1982 verliet hij de Formule 1, maar bleef Andretti rijden in fulltime eenzitterraces, waarna hij op 54-jarige leeftijd stopte. Maar de Amerikaan was nog niet klaar. Zo reed hij op 60-jarige leeftijd nog in de 24 uur van Le Mans en blijft hij de enige persoon die gedurende vijf verschillende decennia motorraces van welke aard dan ook heeft gewonnen.

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten