Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Zak Brown

McLaren gunt 82-jarige F1-kampioen spectaculaire 'comeback'

Motorsportlegende en F1-wereldkampioen Mario Andretti lijkt dit jaar een item van bucketlist af te kunnen vinken nadat hij een aanbood kreeg om een ritje te mogen maken in een Formule 1-bolide van McLaren.

Norris Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht Ā© RN365/MichaelPotts

De Formule 1-wereldkampioen van 1978, Mario Andretti, zal dit jaar een verrassende comeback maken in een Formule 1-cockpit na een aanbod van McLaren-CEO Zak Brown. Brown en de 82-jarige Andretti spraken met elkaar voor de start van de Miami Grand Prix met Sky F1-reporter Martin Brundle.

In het gesprek kwam de vraag tot stand of Andretti nog wel eens achter het stuur van een moderne F1-bolide zou willen kruipen. Andretti reageerde enthousiast: "Natuurlijk! Je hebt altijd nog een beetje die drang. Als ze me toelaten, stap ik in. Het staat op mijn bucketlist.

Brown reageerde vervolgens: "Ik heb altijd gewild dat Mario Andretti voor mij zou rijden. Dus weet je wat? Laten we het doen in Austin (Grand Prix van de Verenigde Staten, red.). Maar we gaan er een weddenschap aan hangen, want dat is wat ik doet met mijn coureurs." Wat die weddenschap in zou moeten houden, wordt niet gezegd.

De McLaren-CEO bevestigde later in zijn aanbod in een Tweet dat Andretti tijdens het Grand Prix-weekend van de Verenigde Staten in een McLaren F1-bolide zal gaan rijden.

Andretti's succesvolle carriĆØre in de F1 en autosport

Andretti reed is zijn carriĆØre 128 Grands Prix en is volgens de statistieken de meest succesvolle Amerikaanse coureur in de geschiedenis van de Formule 1. In 1978 won hij de wereldtitel voor Lotus. In 1982 verliet hij de Formule 1, maar bleef Andretti rijden in fulltime eenzitterraces, waarna hij op 54-jarige leeftijd stopte.

Maar de Amerikaan was nog niet klaar. Zo reed hij op 60-jarige leeftijd nog in de 24 uur van Le Mans en blijft hij de enige persoon die gedurende vijf verschillende decennia motorraces van welke aard dan ook heeft gewonnen.

Ook interessant:

Ferrari Ć©n Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

8 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt