Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren kondigt reeks van nieuwe updates aan

Voor veel teams geldt de Grand Prix van Groot-Brittannië als de thuisrace gedurende het seizoen, zo ook voor McLaren. Het Britse team maakte een goede seizoenstart mee waardoor Carlos Sainz en Lando Norris vol vertrouwen uitkijken naar de race op Silverstone. De coureurs gaan met nieuwe onderdelen op de auto op zoek naar succes.

Het Britse McLaren-team begint na drie relatief succesvolle weken vol goede moed aan het tweede drieluik in de Formule 1. Met een podium voor Lando Norris en een derde plaats in het kampioenschap voor de constructeurs kan het team dan ook zeer tevreden zijn. "Het was een spannend begin van het seizoen, waarin het een spannend gevecht was met de teams om ons heen. Aangezien het een korter seizoen is dan normaal, ligt de druk op onze schouders om het maximale uit elk raceweekend te halen", zo vertelt technisch directeur James Key. In de strijd om de derde plek in het kampioenschap voor de constructeurs, die McLaren momenteel met Racing Point uitvecht, komt het team dit weekend met enkele updates voor de MCL35. "We hebben nog steeds dezelfde zwakke punten als tijdens de testweken in Barcelona. Dat is goed, want dat betekent dat onze prioriteiten wat betreft de ontwikkeling van onze bolide goed lagen." In Groot-Brittannië zullen we nieuwe onderdelen testen. Ook tijdens het tweede weekend en in Spanje", zo laat Key weten. "Op die manier kunnen we nieuwe inzichten ontwikkelen en die omzetten in nieuwe ontwikkelingskansen voor de toekomst", aldus de technische directeur van het Britse team. "Wij bij McLaren hebben namelijk een unieke uitdaging voor de boeg. We moeten de upgrades voor onze huidige bolide balanceren, terwijl we tegelijkertijd ervoor moeten zorgen dat onze bolide voor 2021 stappen vooruit maakt, aangezien we het enige team zijn dat komend seizoen van motor wisselt. Het design van onze bolide voor volgend jaar is belangrijker dan voor andere teams het geval is." Tekst gaat verder onder de afbeelding .

Niet alleen voor McLaren, maar ook voor Lando Norris geldt de race op Silverstone als thuisrace. De jonge coureur kijkt dan ook uit naar het raceweekend in Groot-Brittannië, maar baalt ook van het feit dat hij zijn fans niet kan zien. "Het is fantastisch om terug te keren op Silverstone en dan ook nog eens voor twee Grand Prix-weekenden in plaats van één. Ik kan niet wachten om weer op dit prachtige circuit te racen, al zal het anders aanvoelen zonder de fans", laat Norris weten via de McLaren-preview. "Helaas is dat op het moment nog steeds nodig. We moeten de veiligheid goed in acht nemen en daarom is het voor de fans het beste om de race op tv te volgen", aldus Norris, die tot slot nog een andere boodschap had voor zijn fans. "Ik zal dit weekend rijden met een speciaal helmdesign, die voort is gekomen uit een design-competitie." Teamgenoot Carlos Sainz maakte ook een goede start van het seizoen mee en eindigde al driemaal in de punten. De Spanjaard kijkt dan ook uit naar de race op een van zijn favoriete circuits. "Silverstone is een van mijn favoriete circuits omdat het een vrij snelle baan is. Vorig jaar eindigde ik er zelfs als zesde, nadat ik enkele mooie inhaalmanoeuvres kon maken. Dit jaar gaan we de fans natuurlijk heel hard missen, maar gaan we vol vertrouwen beginnen aan het weekend." "We zijn goed aan het seizoen begonnen en hebben alle informatie na de eerste drie races goed geanalyseerd. Vanuit die analyse heb ik er dan ook vertrouwen in dat we het ook in de aankomende drie races goed zullen doen. Ik heb mijn batterijen weer opgeladen en ook het team gaat als altijd voluit om er dit weekend te staan!" Weet Red Bull haar vorm te hervinden of domineert Mercedes ook dit weekend op Silverstone? En weten Alexander Albon en Ferrari zich te bevrijden van de druk? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen blikken vooruit in de RN365 F1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'