Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren ontkent suggestie over Norris vs. Verstappen: "Hij was sowieso succesvol geweest"

Met nog vijf races te gaan is de strijd om het wereldkampioenschap ongemeend spannend. Moet Lando Norris in de resterende races feller van leer trekken, om Max Verstappen écht onder druk te zetten?

Norris Verstappen USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In Oostenrijk reden Max Verstappen en Lando Norris elkaar voor het eerst dit seizoen echt in de wielen. Tijdens de GP van de Verenigde Staten leek er weer zo'n moment te komen, toen Norris in de slotfase van de race Verstappen inhaalde. Beide coureurs gingen wijd en belandden buiten de baan. Norris ging voorbij aan de regerend wereldkampioen, maar werd voor deze inhaalactie bestraft met een tijdstraf van vijf seconden. P3 voor Verstappen en P4 voor Norris, waardoor Verstappen eindelijk weer eens wat uitliep op Norris.

Het verschil is met nog 5 races te gaan 57 punten in het voordeel van Verstappen. Moet Norris in zijn strijd met Verstappen in de laatste races agressiever worden om het kampioenschap zijn kant op te doen laten vallen? "Ik zou niet zeggen dat Lando agressiever moet zijn. Wanneer je dit soort duels op het circuit hebt, leer je er elke keer van", legt McLaren-teambaas Andre Stella uit aan de media waarbij RacingNews365

"Ik denk niet dat Lando iets fundamenteels moet veranderen aan aan zijn manier waarop hij dit soort inhaalmanoeuvres of verdedigende manoeuvres uitvoert. Of het in die ronde was of een ronde later, Lando zou succesvol zijn geweest. Ik denk dus niet dat hij iets moet veranderen, agressief moet worden, met het risico dat hij de race niet uitrijdt."

Stella is daarbij ook lovend over Verstappen. "Max heeft duidelijk veel ervaring. We hebben het over een zeer, zeer capabele coureur. Ik wil hier niet respectloos over doen. Max is uitmuntend en in dit geval is de boodschap die McLaren geeft dat het niet nodig was dat de stewards zich met de situatie bemoeiden. Ook was er in onze ogen niet de urgentie om tijdens de race iets te beslissen over de inhaalactie die hij uitvoerde."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Spoiler-alert Vader Perez deelt waanzinnige 'spoiler' over F1-toekomst zoon Sergio