Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

McLaren roemloos ten onder in de kwalificatie: "Dat was het meest pijnlijke"

Wat is er toch met McLaren aan de hand in Las Vegas? Lando Norris en Oscar Piastri werden uitgeschakeld in Q1 en moeten veel moeite gaan doen om punten te scoren. De beide coureurs hebben er wel een verklaring voor.

Norris Las vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tot dit Grand Prix-weekend in Las Vegas was alles koek en ei bij het team van McLaren. Lando Norris en Oscar Piastri hadden de smaak te pakken na een lastige seizoensstart en haalden veel podiumplaatsen binnen achter de ongenaakbare Max Verstappen. Hoe anders zijn de kaarten geschud in Las Vegas. Norris en Piastri komen niet op snelheid, wat resulteerde in de zestiende en negentiende plaats tijdens de kwalificatie. De coureurs wijzen de oorzaak aan tegenover de media, waaronder RacingNews365.

"Ik denk dat het niet de beste beslissing was om maar één set banden te gebruiken", vertelt Piastri. "Dat speelde mee in het resultaat, terwijl we ook veel last hadden van slijtage. Eerlijk gezegd hadden we die slijtage nog niet eerder gezien. De banden spelen een hoofdrol dit weekend en werken gewoon niet zo goed voor ons. De snelheid van de auto was zo slecht nog niet en ik denk dat we wellicht Q3 hadden kunnen halen."

Norris vult zijn teamgenoot verder aan. "Het meest pijnlijke aan deze kwalificatie was dat we niet van banden wisselden, maar het is sowieso een lastig weekend voor ons. Er was geen garantie dat we Q3 hadden gehaald, want we zijn vrij wisselvallig. Het is niet gelukt om constant te zijn en vertrouwen te kweken. Het was een gemiste kans. Dat gebeurt weleens."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Oscar Piastri

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff