Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Stella

McLaren-teambaas feliciteert Verstappen na felle strijd: "Max was buiten bereik voor ons"

Het had niet veel gescheeld of Lando Norris had Max Verstappen nog verslagen in Imola. Teambaas Andrea Stella denkt echter dat Verstappen buiten bereik was voor McLaren.

Verstappen win Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen moest diep gaan om Lando Norris van zich af te houden in de slotfase van de Grand Prix van Emilia-Romagna. Uiteindelijk kwam de aanstormende Norris zeven tienden tekort om Verstappen te verslaan en zijn tweede Grand Prix-zege op rij te pakken. Volgens McLaren-teambaas Andrea Stella was Verstappen echter toch de terechte winnaar van de race.

Maar Norris gaf toch aan dat hij nog twee rondjes nodig had gehad? Stella lacht tegenover onder meer RacingNews365. "Ik denk dat 63 rondjes al vrij veel is. Max deed goed werk door 63 rondjes lang te managen en zorgde er zo voor dat hij de eerste plaats vast kon houden. Wel is het goed dat we voor de zege strijden in de slotfase, maar uiteindelijk moeten we vaststellen dat Verstappen een gat creëerde in de eerste stint."

Banden

Stella vond het door de bandenstrijd een interessante race. "Het was een interessante race, want de banden werkten in een smal gebied. De combinatie coureur en hoe je de karakteristieken van de banden gebruikte, creëerde verschillende situaties qua competitiviteit. Zo was Max snel in de eerste stint en moesten wij in de spiegels kijken met Lando, ondanks dat Oscar Piastri de druk opvoerde bij Carlos Sainz. Aan het begin van de tweede stint lieten we Lando managen, want we zagen dat de mediums het moeilijk hadden en dat het daarom niet makkelijk was om de finish te halen op de hards. Ook zagen we dat de hards het niet zo goed deden bij Sergio Perez, die op die banden startte."

McLaren koos er dus bewust voor om Norris te laten managen. "Lando managede zijn banden goed en gebruikte zijn magie aan het einde. Wel was Charles Leclerc soms zelfs de snelste man op de baan, dus ik denk dat we het voordeel zien van meerdere competitieve auto's. Dat maakt het zeer vermakelijk."

Maakte McLaren nog een fout door Norris vroeg naar binnen te halen, waardoor hij achter Perez terecht kwam? "We wilden onze positie behouden ten opzichte van Leclerc en Lando gaf aan dat hij Perez wel in kon halen. Eerlijk gezegd dachten we toen niet dat we Verstappen konden verslaan, dus we dachten meer aan het behouden van de tweede plaats. Misschien verloren we een paar tienden van een seconde die belangrijk waren aan het einde, maar al met al was Max buiten bereik voor ons."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen