Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Stella

McLaren-teambaas haalt keihard uit naar Magnussen: "Zou een weekend thuis moeten blijven"

Haas-coureur Kevin Magnussen was ongetwijfeld de meest veelbesproken coureur na de sprintrace in Miami. De Deen kreeg maar liefst 35 seconden straf. McLaren-teambaas Andrea Stella haalt nu hard uit naar de Deen.

XPB 1275025 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In negentien rondjes tijd in de sprintrace kreeg Kevin Magnussen maar liefst vier straffen. Uiteindelijk werd er maar liefst 35 seconden bij zijn eindtijd opgeteld. De Deen vocht hard met Lewis Hamilton, overschreed meerdere keren track limits én duwde de Mercedes-coureur ook nog eens van de baan. De stewards waren onverbiddelijk en bestraften Magnussen dus flink.

Als McLaren-teambaas Andrea Stella naar deze incidenten wordt gevraagd, heeft hij zijn mening klaar. "Voor mij is het in dit geval relatief eenvoudig, omdat er sprake is van opzettelijk gedrag in de zin van het verpesten van de race voor een andere deelnemer. Misschien moet je een weekend thuis zijn met je familie en nadenken over je sportiviteit en dan terugkeren. En als we zien dat je loyaal wordt, eerlijk bent, sportief bent tegen je concurrenten, dan kun je in deze business blijven. Het is volstrekt onacceptabel", zo steekt Stella van wal tegenover onder meer RacingNews365.

"Om opzettelijk de race voor iemand anders te verpesten, het slaat gewoon nergens op vanuit sportief oogpunt. En dit moet onmiddellijk worden aangepakt. Want als je buiten de punten ligt en je krijgt een flinke straf, dat maakt voor jezelf geen verschil. Maar je hebt je concurrenten ook uit de race gehaald, op een opzettelijke en herhaaldelijke manier."

Dan gaat Stella nog even in op de rol van de FIA. "Ik denk dat ze mogelijk zelf verrast waren door het feit dat dit vaker werd gedaan. En ik weet zeker dat ze dat gaan onderzoeken. Het is een sport, een competitie en we moeten iedereen een eerlijke kans geven om te concurreren. Met deze waarden moet rekening worden gehouden bij het opstellen van de juiste reglementen. Maar ik ben er zeker van dat de FIA hiernaar zal kijken en dat er een verstandig voorstel zal komen. Hopelijk zullen dit snel regels of richtlijnen worden die de stewards kunnen toepassen", zo sluit de McLaren-teambaas af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco