Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren-teambaas over worstelende Ricciardo: "Norris is ook gewoon een unieke coureur"

Terwijl Lando Norris alles uit de McLaren-bolide weet te halen en ieder weekend goede punten scoort, gaat het bij teamgenoot Daniel Ricciardo allemaal wat moeizamer. Het verschil tussen de twee komt volgens teambaas Andreas Seidl doordat Ricciardo zich nog niet volledig comfortabel voelt in de auto, maar ook doordat Norris gewoon heel goed is.

Als we het hebben over een relatief groot puntenverschil tussen teamgenoten, dan zijn Lando Norris en Daniel Ricciardo daar een goed voorbeeld van. Norris heeft met zijn aantal van 48 punten vier keer zo veel punten dan Ricciardo. De goedlachse Australische coureur wist dit seizoen namelijk nog maar 11 punten te scoren. Ook in de Grand Prix van Monaco finishte Ricciardo op een anonieme dertiende plek terwijl Norris zesde werd én de snelste ronde pakte. Het is geen geheim dat Ricciardo wat meer moeite heeft met de auto van dit jaar dan zijn teamgenoot. McLaren-teambaas Andreas Seidl liet weten dat het team er alles aan doet om de Australiër in topvorm te krijgen. "In een situatie zoals die waarin we nu zitten met Daniel is het gewoon belangrijk om te blijven focussen en analyseren wat we ieder weekend in de data zien. Kijken wat we kunnen doen aan de auto om Daniel te helpen", vertelt Seidl aan onder meer RacingNews365 .

Wordt Ricciardo overschaduwt door Norris?

In de mediasessie wordt opgeworpen dat Ricciardo wellicht gewoon overschaduwd wordt door zijn teamgenoot. Vervolgens wordt Norris vergeleken met Hamilton en Schumacher. Seidl vindt de gedachte waarbij Lando in het rijtje wordt gezet naast de zevenvoudig wereldkampioenen iets te voorbarig, maar is het er wel mee eens dat Norris iets unieks in zich heeft. "Het is misschien te vroeg om Lando met Lewis (Hamilton) of Michael (Schumacher) te vergelijken. De vooruitgang die Lando de laatste jaren heeft geboekt en de prestaties die hij heeft laten zien, tonen aan dat hij zeker iets speciaals heeft. Het is indrukwekkend." Seidl laat vervolgens weten dat een coureur als Norris enorm belangrijk is om te hebben in het team, omdat de concurrentie dan sterk is tussen de coureurs."

'Ricciardo voelt zich niet 100% comfortabel'

In zijn tijd bij Red Bull stond Ricciardo erom bekend dat hij nergens voor terugdeinsde en vooral de 'koning van het late remmen' was. Maar in de MCL36 van McLaren lijkt Ricciardo alles behalve zelfverzekerd, laat ook Seidl weten: "Hij voelt zich nog niet 100% comfortabel in de auto, vooral in de kwalificatie als hij tot de limiet moet het gaan." "Tegelijkertijd moet hij het opnemen tegen Lando, die gewoonweg een indrukwekkende coureur is. Maar nogmaals, Daniel is toegewijd, hij is zeer ervaren en wij zijn vastberaden om dit te laten werken. We hebben ook een ervaren team." Op de vraag van RacingNews365 hoe het zit met het contract van Ricciardo reageert Seidl afstandelijk: "We hebben een contract met Daniel dat loopt tot en met volgend jaar. Maar zoals ik al eerder zei treedt ik niet verder in de details over zijn contract."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst